stiri Braila – debraila.ro

Dragomir, ATAC la Boboc (PNL) pe tema podului peste Dunare: „S-a facut de ras cu mesaje in bascalie. PNL isi va inchide sediul cand vor incepe lucrarile”

Primarul Marian Dragomir a lansat un atac la adresa fostului senator Catalin Boboc, prim-vicepresedinte al Organizatiei Judetene PNL, care, recent, a criticat faptul ca statul, prin Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a intarziat, prin „sublima competenta”, demararea lucrarilor de proiectare a podului suspendat peste Dunare, precizand ca liberalul „s-a facut de ras aruncand cu noroi in acest proiect”.

„S-a speculat foarte mult in ultima perioada faptul ca nu se mai face podul de la Braila si alte asemenea exagerari sau neincrederi. Am vazut o bucurie a liberalilor, legata de faptul ca ar fi putut sa apara blocaje in executia podului. Nu mi-am imaginat niciodata ca un brailean, indiferent daca e membru PNL sau in alta parte, se bucura cand un proiect al judetului sau al municipiului are probleme. Este o actiune total distructiva a liberalilor, care nu duce la nimic bun. Catalin Boboc se bucura pe Facebook, erau mesaje ironice, in bascalie. Unii s-au bucurat si s-au facut de ras, aruncand cu noroi in acest proiect. Eu sunt ferm convins ca dincolo de neincrederea pe care multi braileni o au ajungem in situatia in care acum se fac pasi concreti. Se va mai specula mult, dar speculatiile se vor inchide cand se va incheia proiectarea si vor incepe lucrarile”, a declarat Dragomir.

Edilul a mai adaugat faptul ca, in opinia sa, „PNL isi va inchide sediul” atunci cand vor incepe lucrarile la pod: „Nu vreau sa ne intoarcem la totalitarism, dar exista si alte partid. Sa stiti ca si PNTCD e partid istoric. (…) Am fost la o intalnire cu reprezentantii CNAIR si urmeza sa fie organizate intrevederi cu proprietarii terenurilor care urmeaza sa fie expropriate. Urmeaza sa fie facute si studii geo pe terenuri.”

Asocierea Astaldi (Italia) – IHI Infrastructure Systems (Japonia), castigatoarea contractului pentru proiectarea si construirea podului suspendat peste Dunare, a notificat Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu privire la intentia de a solicita costuri suplimentare si extensie de timp, sustinand ca nu pot face proiectul podului fara a sti unde vor fi relocate retelele de utilitati, licitatiile pentru relocari fiind in diverse stadii de desfasurare.

Comentarii