stiri Braila – debraila.ro

Chiriac, seful CJ: „Si eu m-am saturat de starea deplorabila a drumurilor judetene. Avem contestatii la licitatii. Mi-as fi dorit sa pot asfalta toate drumurile”

Presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa ca ii intelege pe localnicii din Ulmu care s-au saturat de starea deplorabila a drumului judetean 203 Faurei-Insuratei si au astupat cu pietris gropile de pe o portiune din drum, cu ajutorul unei carute si a unei lopeti.

„S-au saturat! Credeti-ma ca m-am saturat si eu!”, a fost reactia sefului judetului.

Chiriac sustine ca procedura pentru scoaterea la licitatie a lucrarilor de asfaltare a mai multor drumuri judetene, inclusiv a celui in cauza, a fost demarata in aprilie, castigatorul fiind stabilit abia luna trecuta. Totusi, firma nu se poate apuca de treaba, o alta contestand rezultatul licitatiei.

„Asta e legislatia in momentul de fata si avem contestatii la acel acord cadru. Daca era adjudecat, si mi-as fi dorit sa fi fost adjudecat nu acum, ci din luna august, primele tronsoane de drum unde puneam asfalt erau pe drumul judetean Faurei-Insuratei. Asa era hotarat! Cand va fi adjudecat vom ramane fermi si primele covoare asfaltice pe acest acord cadru vor fi tot pe acest drum. Nu am ce sa fac! Credeti-ma ca mi-as fi dorit sa avem toate drumurile judetene asfaltate sau sa pot sa asfaltez toate drumurile judetene. Merge forate greu partea de achizitii, sunt foarte multe contestatii, sunt firme care pot veni la licitatii si cu doua maturi, pot subcontracta utilaje, inchiria utilaje. Speram ca legea achizitiilor publice sa fie imbunatatita, sa eliminam firmele care nu au experienta. Acest tronson de drum este cel mai rau”, a spus presedintele CJ.

Comentarii