stiri Braila – debraila.ro

Chiriac, șeful CJ, după performanța istorică: „Vom continua să susținem HC Dunărea oricât de tare ar urla tot felul de neica nimeni de la PNL Brăila! HC Dunărea nu are de ce să fie mânjită în lupta politică, cum au tot făcut unii”

„HC Dunărea a făcut istorie pentru Brăila!”, a scris, duminică seara, pe Facebook, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean. Reacția vine după ce echipa brăileană a învins, în sferturile EHF European League, echipa Podravka Koprivinica din Croația și s-a calificat în semifinalele competiției.

În condițiile în care Consiliul Județean este principalul finanțator al HC Dunărea, Chiriac a precizat că sprijinul financiar va continua și a lansat un atac la adresa oponenților politici, cu trimitere la faptul că, de foarte multe ori, PNL, în frunte cu deputatul Alexandru Popa, a atras echipa de handbal în războiul dus cu administrația PSD.

„Am spus de mai multe ori, oricât de tare ar urla de pe margine tot felul de neica nimeni de la PNL Brăila, tot felul de pricepuți în aruncatul cu noroi, că vom continua să susținem performanța, să susținem HC Dunărea! HC Dunărea nu are de ce să fie mânjită în lupta politică, cum au tot făcut unii. Voi apăra echipa ori de câte ori se va încerca acest lucru pentru că nu merită așa ceva!”, a subliniat șeful județului.

Francisk Iulian Chiriac a mai adăugat faptul că „HC Dunărea a fost reconstruită din temelii”.

„Aici, vorbim despre performanță, ambiție și devotament. Sprijinul Consiliului Județean Brăila și al Primăriei Brăila va merge mai departe, la fel ca traseul uimitor al echipei! Fetelor, ne-ați făcut mândri! Succes la Graz!”, a concluzionat sursa citată.

HC Dunărea a învins, duminică seara, în sferturile EHF, echipa croată Podravka Koprivnica. Astfel, echipa brăileană a bifat un rezultat fabulos: calificarea la Turneul Final Four al EHF European League.

Turneul Final Four se va disputa în Austria, la Graz, pe 11 și 12 mai, cu echipele HC Dunărea Brăila, Neptunes de Nantes (Franța), CS Gloria Bistrița și Storhamar HE (Norvegia).

România este singura țară din Europa cu două formații în semifinale, Dunărea Brăila și Gloria Bistrița.

Echipa brăileană HC Dunărea, înființată în 1997, nu a mai atins până astăzi o asemenea performanță.

Comentarii