stiri Braila – debraila.ro

Chiriac, presedintele CJ: „Podul este in grafic. Ordinul de incepere a lucrarilor va fi dat in decembrie”

Presedintele Consiliului Judetean, Francisk Iulian Chiriac (PSD), a anuntat ca a participat, la inceputul saptamanii trecute, la o sedinta de lucru organizata la sediul Guvernului, cu privire la constructia podului suspendat peste Dunare de la Braila, aratand ca „proiectul este in grafic”. Mai exact, potrivit sursei citate, Executivul a demarat procedurile pentru accesarea finantarii europene.

„S-a discutat despre incarcarea pe aplicatia MySMIS (n.r. aplicatie prin care se solicita bani europeni) a documentatiei pentru semnarea contractului de finantare cu Uniunea Europeana. Cu alte cuvinte, acum sunt urcate anumite documente si mai urmeaza o perioada in care vor fi urcate si alte documente. Ele vor fi analizate de Comisia Europeana si in momentul in care se va da <<OK-ul>>, atunci va fi semnat si contractul de finantare – asta insemnand primavara anului viitor, ca si termen lung, dar se poate intampla si mai repede. (…)  Pana in momentul de fata partile implicate nu reusisera sa aiba documentele necesare ca sa le urce in aceasta aplicatie. Acum sunt documentele. Vor fi urcate treptat, pe etape si transmise la Bruxelles. Se va da pentru fiecare etapa <<OK-ul>> Bruxelles-ului si cand va fi toata aplicatia incarcata, atunci se va semna si contractul de finantare”, a declarat Chiriac.

Presedintele CJ a mai adaugat faptul ca ordinul de incepere a lucrarilor la pod va fi emis luna viitoare, dupa cum precizase si Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, care a avansat data de 10 decembrie.

„Noi (n.r. in judetul Braila) am terminat descarcarea arheologica, urmeaza ca si cei din Tulcea sa o finalizeze in cateva zile, astfel incat acel culoar sa fie liber pentru construirea podului. Prima etapa de constructie va fi efectiv podul, iar cea de a doua etapa e reprezentata de legaturile cu drumurile nationale. In luna decembrie va fi dat ordinul de incepere a lucrarilor, ca o fi 10, 15, 20… e vorba de zile. (…)  Toate documentele sunt in regula pentru semnarea in luna decembrie. Pentru ca toata lumea spune ca nu crede ca acest obiectiv se va efectua pana cand nu va vedea buldozerele acolo… vor fi si buldozerele acolo”, a mentionat Francisk Iulian Chiriac.

Comentarii