stiri Braila – debraila.ro

Chiriac, presedintele CJ: „E posibil ca toti angajatii de la CID sa fie membrii PSD. Ii evaluam ca sunt PSD-isti sau ca au o activitate buna?”

Presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a declarat, joi, ca „e posibil ca toti angajatii Centrului de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila sa fie membrii PSD”, raspunzand astfel unei acuzatii lansate de liderul liberalilor braileni, fostul viceprimar Alexandru Danaila. CID este un ONG finantat de catre Consiliul Judetean, unde, potrivit lui Danaila, exista ”o masa de oameni angajati, promovati de PSD si finantati din banii publici”.

Chiriac sustine ca angajatii CID trebuie evaluati in functie de activitatea lor, de care se arata multumit, nu de calitatea de membrii de partid.

„E posibil ca toti angajatii sa fie membrii PSD, nu am o statistica. Posibil ca ei sa aiba o afinitate catre PSD. S-au inscris in partid, e alegerea lor, nimeni nu i-a fortat. Nu as marja foarte mult pe partea asta, daca sunt sau nu membrii de partid, ci le-as evalua mai mult activitatea. Domnul Danaila ar trebui sa isi intrebe colegii primari PNL cate proiecte au scris prin CID. Cred ca habar nu are. Poate ii roaga sa ii spuna. Au scris destule. Proiectele au fost scrise pe 0 lei. Important e ca ei lucreaza. Sunt foarte multi membrii PNL si in cadrul Consiliului Judetean. Bun, sunt membri PSD. Ii evaluam ca sunt membri PSD sau ca ei muncesc acolo si au o activitate foarte buna?”, a spus seful CJ.

Francisk Chiriac a mai mentionat faptul ca CID nu va fi desfiintat ”cat timp sunt perspective pe axele de finantare europeana  si ii poate ajuta pe cei care vor sa scrie proiecte pe fonduri europene”.

Comentarii