stiri Braila – debraila.ro

Camelia Potec va reprezenta Romania si Bucurestiul la aprinderea Flacarii Olimpice, in Grecia

Camelia Potec, presedintele Federatiei Române de Natatie si Pentatlon Modern, va reprezenta România si capitala la aprinderea flacarii olimpice, pe 21 aprilie, in orasul grecesc Olympia, pentru Jocurile care vor avea loc la Rio de Janeiro, in perioada 5-21 august.

“Aceasta ceremonie reprezinta un stindard al pacii, sperantei, prieteniei si diversitatii. Actrite imbracate in costume grecesti antice il vor invoca pe zeul soarelui, Apollo, in ruinele templului Hera, vechi de 2600 de ani, si vor aprinde flacara intr-un mod cu totul special. In plus, Atena reprezinta pentru mine un loc aparte, deoarece aici practic mi s-a incununat cariera sportiva prin adjudecarea titlului olimpic”, a declarat braileanca.

Flacara Olimpica va fi aprinsa pe 21 aprilie, in Grecia, iar apoi va fi predata autoritatilor de la Rio de Janeiro, unde in vara acestui an, in luna august, vor avea loc Jocurile Olimpice de vara.

Camelia Potec a castigat in anul 2004 medalia de aur la inot in cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena, la proba de 200 metri liber.

Comentarii