stiri Braila – debraila.ro

Braila nu e pe lista investitiilor prin PNRR | Seful CJ, atac la PNL: „Cu ce sunt brailenii mai prejos fata de aradeni, timisoreni sau clujeni? Nu sunt proiectele lui Chiriac sau ale PSD, ci ale brailenilor”

Social-democratul Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, a criticat in termeni duri Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) si, in special, faptul ca investitiile pentru zona de Sud-Est a tarii, inclusiv pentru judetul Braila, sunt infime comparativ cu judetele din Vest. 

„Frumosul si desteptul Guvern PNL a prezentat parlamentarilor PNRR. Stimati braileni, din cele 8 proiecte depuse doar de Consiliul Judetean, in valoare de 80 de milioane de euro, niciunul nu se regaseste in acest plan. 80 de milioane de euro e o suma importanta pentru dezvoltarea judetului. Inteleg ca domnul Citu are alte prioritati si incearca sa dezbine tara in est si vest, dar nu mi se pare corect ca brailenii sa sufere si sa ne imparta in doua Romanii. Cu ce sunt brailenii mai prejos fata de aradeni, timisoreni sau clujeni? Acum cateva saptamani, un parlamentar al Puterii promitea 700 de milioane de euro pentru agricultura, pe partea de irigatii. Eu va spun ca in PNRR sunt 0 lei! Se pare ca nu contam la Bucuresti! Avem reprezentant in Guvern si in Parlament… chiar nu puteau sa puna osul la treaba si sa promoveze proiectele brailenilor, ca nu sunt ale lui Chiriac sau ale PSD”, a declarat Chiriac.

Totodata, seful CJ a vorbit si despre proiectele de infrastructura care ar fi putut fi finantate prin PNRR, aratand ca „redirectionarea fondurilor catre Vest duce la impartirea tarii in doua”.

„Nu e importanta infrastructura rutiera din judetul Braila? Sunt mai importante Centura Aradului sau Centura Timisoarei? (…) M-as fi bucurat sa fie in PNRR cele doua drumuri, Braila-Focsani si Braila-Buzau, care ar putea sa aduca mai multa valoare podului suspendat, un proiect din guvernarea PSD. Am vorbit cu presedintii de Consilii Judetene din regiune si vom face din nou o scrisoare premierului Citu. O sa il intrebam de ce noi nu?”, a mai adaugat sursa citata.

Comentarii