stiri Braila – debraila.ro

Braila este unul dintre cele 4 judete cu saltea pneumatica la ISU | Echipamentul a fost cumparat de Consiliul Judetean

O femeie din Constanta s-a aruncat de la etajul 6 al unui bloc pentru a scapa de flacari si a murit sub ochii pompierilor, care au venit la incendiu fara autospeciala cu scara sau saltea pneumatica.

Tragedia a socat intreaga tara si a declansat mai multe anchete de natura administrativa si penala, reusind, totodata, sa scoata la suprafata o realitate cutremuratoare.

Chiar Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a anuntat faptul ca „exista doar patru saltele pneumatice la nivel national”. Bode a cerut explicatii Departamentului pentru Situatii de Urgenta si a promis ca va fi achizitionat un astfel de echipament pentru fiecare inspectorat din tara.

Pompierii din judetul Braila detin o astfel de saltea, care a intrat in dotarea ISU „Dunarea” in ianuarie 2020 si a costat aproximativ 170.000 de lei.

Salteaua pneumatica a fost cumparata la sfarsitului anului 2019, insa nu din fonduri guvernamentale, ci din banii Consiliului Judetean.

„Daca din discutiile cu ISU va reiesi ca mai e nevoie de o saltea, vom face tot ce putem pentru a o achizitiona. Vietile omenesti, dincolo de orice context, sunt cele mai importante. Am cumparat pentru ISU mai multe echipamente si o vom face de fiecare data cand e necesar, cu speranta ca vor fi folosite cat mai putin sau chiar deloc”, ne-a declarat social-democratul Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean.

ISU „Dunarea” nu a folosit pana acum perna pentru salvarea de la inaltimi nici la interventii si nici la exercitii – care au fost blocate din cauza pandemiei.

Totusi, pompierii au fost instruiti cu privire la modul de utilizare al saltelei, pe care, de altfel, au si pus-o in functiune in curtea institutiei.

Salteaua are o lungime de 8,5 metri, o latime de 6 metri si o inaltime de 2,5 metri.

Comentarii