stiri Braila – debraila.ro

Braila. 2 ani cu Dragomir | Boboc (PNL), principalul contracandidat in 2016: „E trist ca avem un primar care, de fapt, nu-i! Spunea „Mai putine vorbe si mai multe fapte”, in 2016. De atunci, vorbeste fara oprire!”

Pe 5 iunie 2016, brailenii si-au ales primarul, dar si consilierii municipali. Atunci, cu putin peste 26.000 de voturi (44,68%), Marian Dragomir, candidatul PSD, a devenit edilul muncipiului. Cu o majoritate covarsitoare in Consiliul Local Municipiului, formata din alesii PSD, ALDE si PND, Dragomir a preluat un mandat de patru ani, la sfarsitul caruia spunea ca este convins ca ii va avea alaturi si pe cei pentru care PSD nu a fost niciodata o optiune.

Principalul contracandidat al lui Dragomir la alegerile locale de acum doi ani a fost Catalin Boboc, fost senator si presedinte al Comsiei Juridice din Senat. A fost cel care i-a reprezentat pe liberali in batalia pentru Primarie, reusind sa se pozitioneze pe locul II, cu aproximativ 11.200 de voturi (18,67%).

Acum, la doi ani de la momentul in care Marian Dragomir s-a instalat pe fotoliul de primar al Brailei, DEBRAILA.ro i-a cerut lui Boboc sa-si exprime opinia cu privire la modul in care arata municipiul la jumatatea mandatului fostului sau contracandidat. 

Fostul parlamentar, acum prim-vicepresedinte al Organizatiei Judetene PNL, considera ca Dragomir s-a comportat ca un „simplu coordonator al treburilor pe care altii sunt platiti din bani publici sa le duca la bun sfarsit”, lipsindu-i viziunea, care, in opinia lui Boboc, ar fi trebuit sa se concretizeze intr-un proiect de dezvoltare locala.

„As putea sa rezum simplu: E trist ca avem un primar care, de fapt, nu-i! Dar si mai trist e faptul ca Braila a ramas tot acolo de unde a luat-o domnul Dragomir: intr-un somn adanc. Primarul ne arata in fiecare zi ca nu poate trezi orasul, ca nu-si poate depasi conditia de simplu coordonator al treburilor pe care altii sunt platiti din bani publici sa le duca la bun sfarsit. Un primar inseamna un om cu viziune, care gandeste si creioneaza un proiect de dezvoltare  locala, care vine cu solutii, nu cu vaicareli. Un primar stie ce se va intampla in oras anul viitor, peste doi, trei sau patru ani, proiecteaza bugete multianuale si propune investitii serioase, pe care sa le simta si cetatenii, nu doar firmele abonate la bani publici. Mi se pare ridicol ca un primar sa se laude cu o groapa astupata, mai ales prost, cu normalitatea, mai bine zis. Nu poti sa-i duci de nas pe cetateni in halul acesta. Se organizeaza o licitatie si, dupa procedurile legale, o firma peticeste gropile. Punct! Un primar vorbeste despre infrastructura, nu despre gropi, despre tot ce nu are in orasul pe care il conduce, dar exista in alte parti de multa vreme”, a declarat liberalul.

Totodata, Catalin Boboc a vorbit si despre promisiunile lui Dragomir din timpul campaniei electorale, aratand ca „Braila nu se poate dezvolta doar cu o floricica, o gropita plombata, un bal mascat sau cu certat brailenii care nu-ti canta in struna”.

„A spus multe in campanie domnul Dragomir, foarte multe, parea greu de oprit din promis marea cu sarea. Insirate pe cartoane frumos colorate, proiectele aratau tare frumos, dar ce ne facem ca nu le vedem?! Spunea „Mai putine vorbe si mai multe fapte”. De atunci, vorbeste fara oprire! Eu va zic ceva in care cred cu tarie: Braila nu se poate dezvolta doar cu o floricica, o gropita plombata, un bal mascat sau cu certat brailenii care nu-ti canta in struna. Sa fie clar! Cine nu e constient de acest lucru, e pierdut! Acestea fac parte din normalitate. Braila e normal sa le aiba in 2018. Ar fi culmea sa nu poti, ca primar, sa infrumusetezi o zona din oras cu flori sau sa organizezi un spectacol. Dar Braila are nevoie de mult mai mult. Eu, in 2016, am venit in fata brailenilor cu un proiect pe care mi l-am asumat, foarte bine structurat. Regret ca n-am fost destul de convingator, caci poate Braila nu mai pierdea doi ani. Am acceptat rezultatul alegerilor si am asteptat sa vad Braila cum se dezvolta. De atunci, tot astept! Pentru cei peste 11.000 de braileni care au avut incredere in mine, mai am de munca”, a concluzionat liderul PNL.

Maine – „Braila. 2 ani cu Dragomir”, opinia consilierului judetean Simona Draghincescu (PND), politicianul care s-a clasat pe locul al III-lea la alegerile pentru fotoliul de primar, in 2016.
Comentarii