stiri Braila – debraila.ro

Boboc (PNL): „Nu pot concepe ca unul dintre intelectualii de marca ai Brailei sa fie tarat in mocirla. Domnule Candea, ca liberal, dar si ca brailean, imi cer scuze”

Fostul senator Catalin Boboc, prim-vicepresedintele Organizatiei Judetene PNL, a reactionat la atacurile care l-au vizat pe Ionel Candea, managerul Muzeului „Carol I”, venite din partea unor politicieni – inclusiv din randul liberalilor, care au acuzat o serie de nereguli cu privire la activitatea economica a institutiei de cultura.

Intr-un text publicat pe o retea de socializare, Boboc afirma ca „problemele de la muzeu trebuie identificate si rezolvate”, insa, in opinia sa, „disputa politica nu trebuie sa atinga cultura si personalitatile de vaza ale orasului”.

„Am urmarit cu atentie dezbaterea din spatiul public legata de Muzeul Brailei „Carol I”. Din pacate, in valtoarea disputei politice, a fost prins si managerul institutiei, un intelectual de marca. Daca exista probleme la muzeu, de orice natura, trebuie identificate si rezolvate. Nu spun nici macar o secunda ca problemele nu trebuie scoase la suprafata, ci din contra! Insa, ca liberal, nu pot concepe ca profesorul universitar doctor Ionel Candea, membru corespondent al Academiei Romane, sa fie tarat in mocirla, numit in feluri pe care imi e jena sa le reproduc. Disputa politica nu trebuie sa atinga cultura si personalitatile de vaza ale orasului, mai ales in anul Centenarului. E nedemn, dincolo de orice altceva!”, a precizat fostul parlamentar.

Liberalul si-a cerut scuze managerului Ionel Candea, aratand ca „este unul dintre intelectualii de marca ai Brailei, un om de cultura care, fara niciun dubiu, ne reprezinta cu onoare oriunde”.

„Domnule Candea, ca liberal, dar si ca brailean, imi cer scuze pentru modul in care unii politicieni au inteles sa se raporteze la persoana dumneavostra!”, a conchis sursa citata.

Reamintim faptul ca, in ultimele luni, unul dintre cei mai vehementi opozanti ai lui Ionel Candea a fost consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL), fost membru in Consiliul de Administratie al Muzeului Brailei. Nechita si Candea au avut un schimb dur de replici intr-una dintre sedintele recente ale Consiliului Judetean.

Comentarii