stiri Braila – debraila.ro

Boboc (PNL), dupa raportul anti-DNA: „Adevarul dureros este ca majoritatea romanilor, la 5:45, se pregatesc de inca o zi de munca. Doar „abuzatii” fug sa vada daca bat mascatii la usa lor”

Liberalul Catalin Boboc, fost presedinte al Comisiei Juridice din Senat, a postat pe o retea de socializare un mesaj legat de raportul pe baza caruia ministrul Justitiei a cerut revocarea Laurei Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA, precizand ca dezbaterea cu privire la lupta anticoruptie „rupe Romania in doua” si aratandu-se speriat de faptul ca „intre cele doua tabere definite acum orice dialog pare imposibil”.

„Democratia inseamna curente diferite, divergente chiar, si asta nu trebuie sa ne sperie. Ce ma sperie pe mine este altceva: intre cele doua tabere definite acum orice dialog pare imposibil, orice toleranta este exclusa. Si este si greu sa fie altfel, cata vreme oamenii de toate varstele, care incearca sa progreseze prin munca si forte proprii, s-au saturat sa umple sacul fara fund al bugetului Romaniei, pe care altiiiîl golesc cu smecherie si chiar golaneala. In asteptarea unui sistem de educatie mai bun, a unui sistem sanitar normal, a unei infrastucturi utilizabile, a unui trai mai bun s-au asezat pe baricada justitiei, cu credinta ca doar dictatura legii mai poate salva ceva. De partea cealalta, cei care s-au obisnuit sa foloseasca banii statului roman doar in interes personal, simt ca pamantul le fuge de sub picioare, ca s-a pus „STOP” hotiei practicate de 25 de ani incoace. Li se alatura o parte a societatii care nu a fost niciodata calcata de DNA sau de vreun alt parchet, dar care empatizeaza cu „saracul X”, care a fost supus abuzurilor conform celor spuse la TV, si care, este adevarat, a furat dar <<a facut si pentru noi ceva>>”, sustine Boboc.

Fostul senator a mai adaugat faptul ca „abuzatii” trebuie „sa depună plangeri daca intr-adevar sunt abuzati, nu sa foloseasca puterea data de oameni, prin vot, pentru a-si asigura linistea”.

„Adevarul dureros este ca majoritatea romanilor, dimineata la 5:45, se intorc pe partea cealalta sau se pregatesc linistiti de inca o zi de munca. Doar unii nu pot dormi, pe muzica de sirene, si fug repede la fereastra sa vada daca bat mascatii la usa lor! (…) Si va intreb pe voi, acea majoritate imensa, ati fost vreodata incatusati, ati fost vreodata arestati, “abuzati”, traiti cu teama ca ati putea fi, stiindu-va curati?! Eu unul dorm bine, voi?”, a conchis Catalin Boboc.

Comentarii