stiri Braila – debraila.ro

Boboc (PNL), despre infiintarea zonei metropolitane Braila-Galati: ”Poate o initiativa venita din partea societatii civile are mai multi sorti de izbanda. Politicienii s-au pierdut in discutii sterile”

Fostul senator Catalin Boboc, prim-vicepresedinte al Organizatiei Judetene PNL, si-a declarat public sustinerea pentru Protocolul ”Dunarea de Jos”, lansat pe 13 mai, de catre reprezentantii a opt ONG-uri din Braila si Galati. Documentul, semnat pe dig, la jumatatea distantei dintre cele doua orase, are ca scop dezvoltarea regiunii metropolitane „Dunarea de Jos”.

Liberalul considera ca zona dintre Braila si Galati „poate fi dezvoltata in interesul ambelor comunitati, dincolo de orice orgolii locale”, amintind, totodata, faptul ca unul dintre proiectele sale, din campania pentru alegerile locale din 2016, prevedea construirea unui parc industrial in zona celor 1000 de hectare dintre Braila si Galati.

„Sustin Protocolul „Dunarea de Jos”, pentru infiintarea si dezvoltarea Zonei Metropolitane Braila-Galati, cu speranta ca, daca politicienii s-au pierdut in ultimii 28 de ani in tot felul de discutii sterile, o initiativa venita din partea societatii civile poate avea mai multi sorti de izbanda. Consider ca timpul nu mai trebuie pierdut, ca este nevoie sa plecam de la ceva concret, indiferent ca este vorba despre un parc industrial sau despre un centru universitar, al carui campus sa fie amplasat intre Braila si Galati. Sau despre ambele proiecte, derulate in paralel. Este nevoie de deschidere din partea autoritatilor locale, de sustinere guvernamentala. Trebuie gandite facilitati fiscale, acordate in functie de numarul locurilor de munca nou create. Sper ca un astfel de proiect sa adune in jurul lui, alaturi de societatea civila, mediul de afaceri, lumea politica, administratiile locale din Braila si Galati. De data aceasta, poate vom avea cu totii intelepciunea necesara sa trecem peste orice fel de orgolii si neintelegeri anterioare si sa ne gandim si la generatiile care vin din urma”, a declarat fostul parlamentar.

Unul dintre initiatorii si semnatarii Protocolului „Dunarea de Jos” este consilierul municipal independent Lucian Caprariu.

Comentarii