stiri Braila – debraila.ro

Boboc (PNL), despre faptul ca Guvernul nu a trimis proiectul podului la Bruxelles: „Imi trezeste niste suspiciuni. Banii europeni sunt bani urmariti si nu prea poti sa te joci cu ei”

Fostul senator Catalin Boboc, prim-vicepresedintele Organizatiei Judetene PNL, a comentat recent situatia podului suspendat peste Dunare, criticand faptul ca Executivul nu a transmis Comisiei Europene proiectul pentru finantare, asumandu-si astfel riscul pierderii banilor europeni demarand lucrarile inainte de a trimite documentatia la Bruxelles.

„Am auzit de la comisarul european Corina Cretu ca acest proiect este finantabil 100% din bani europeni. Traim in Romania si vedem ca ar fi loc sa cheltuim banii aia (n.r. din bugetul national), nu e ca si cum am terminat de facut tot si era o suma in plus. Nu vreau sa sugerez nimic, doar vreau sa spun o parere personala: mie asta imi trezeste niste suspiciuni! Adica sunt niste bani de acolo (n.r. bani europeni), pe care eu am senzatia ca tu nu prea vrei sa ii iei. Nu prea vrei sa ii iei nu pentru ca ai prea multi, de dau pe-afara si ca banii de aici, din tara, iti prisosesc tie si te-ai gandit sa-i bagi in aceste proiecte. Mie imi e teama ca tu nu vrei sa-i iei pentru ca banii europeni sunt, de regula, niste bani urmariti si tu nu prea poti sa te joci cu ei. Repet, nu am niciun element sa afirm asta foarte serios, dar ma gandesc ca nu gasesc alte explicatii. Adica intr-o tara saraca, intr-o tara in care nu ne ajung banii pentru nimic si facem rectificari peste rectificari in toate domeniile, sunt niste bani care te-asteapta si tu, de puturos, de incompetent sau din alte motive, nu te duci sa-i iei, ca asta nu pot sa inteleg?!”, a declarat Boboc.

Sursa citata a facut referire si la declaratiile unor social-democrati de frunte, care lasau sa se inteleaga faptul ca liberalii nu isi doresc construirea podului.

„L-am auzit pe premierul de atunci, Mihai Tudose, pe primarul Brailei, pe presedintele Consiliului Judetean spunand la un moment dat ca „podul se va face, chiar daca unii nu vor”. Si vreau sa le spun asa: daca cumva se gandeau la liberali, ii anunt nu doar ca ne dorim acest pod, dar daca am putea sa facem ceva… din pacate, nu avem parghiile administrative si calitatea de reprezentare. Daca putem, spre exemplu, sa scriem noi doua pagini din cererea de finantare pe care sa o depundem, intr-un final, la Bruxelles, le scriem noi, nu este nicio problema. Adica si facem, daca e nevoie, daca cineva ne solicita ceva in sensul asta. Este foarte bine. Ne dorim sa inceapa maine lucrarile acolo!”, a mai aratat prim-vicepresedintele PNL.

Comentarii