stiri Braila – debraila.ro

Boboc (PNL), despre asocierea Braila-Galati, promisiunea PSD: „Chiar este asa de greu sa va asociati? Chiar nu puteti depasi orgoliile prostesti care ne tin in loc?”

Catalin Boboc, prim-vicepresedintele Organizatiei Judetene PNL, precizeaza faptul ca sefii administratiilor locale din Braila si Galati „sunt incapabili sa constituie o zona metropolitana, sa scrie un proiect comun, sa atraga fonduri pentru cei peste 450.000 de locuitori”, pornind de la declaratiile lui Ilie Bolojan, primarul Oradei, care a dat ca exemplu, in mai multe randuri, cele doua municipii, atunci cand a vorbit despre tipul de organizare care reuneste Oradea, Arad, Cluj-Napoca si Timisoara, respectiv Alianta Vestului.

„In timp ce noi ne batem in paternitati ale unor proiecte care nu se mai nasc niciodata si ne consumam inutil in tot felul de comentarii, altii merg inainte. La Galati si la Braila, primarii sunt PSD. Presedintii de consilii judetene sunt PSD. Guvernul Romaniei este PSD. Cu toate parghiile in mana, administratorii celor doua orase sunt incapabili sa constituie o zona metropolitana, sa scrie un proiect comun, sa atraga fonduri pentru cei peste 450.000 de locuitori. Domnilor, chiar este asa de greu sa va asociati? Chiar conteaza atat de mult unde este sediul sau cum se va numi asocierea care ar putea insemna investitii, locuri de munca si, in final, bunastare? Chiar nu puteti depasi orgoliile prostesti care ne tin in loc?”, a declarat liberalul.

Totodata, Boboc a mai mentionat ca nu s-ar ezita sa il felicite pe primarul Marian Dragomir daca ar realiza asocierea Braila-Galati, aratand ca „nu este important cui a apartinut o initiativa, ci important este sa se realizeze ceva”.

„Fac parte din categoria politicienilor care nu se inghesuie sa fie „prins in poza” la inaugurari si la taieri de panglici. Ma bucur, insa, de fiecare lucru care se realizeaza in Braila. Daca as vedea ca pe coperta statutului asociatiei Braila-Galati, indiferent cum s-ar numi ea, ar scrie ”realizat de Marian Dragomir”, nu mi-ar fi frica nicio secunda ca asta inseamna mai putine voturi pentru PNL. Dimpotriva. As pune mana pe telefon si l-as suna pe Marian, sa-l felicit si sa-l intreb daca pot fi util si eu cu ceva. Macar cu un sfat sau cu o idee. Asa cred eu ca arata o lume normala. Asa cred eu ca trebuie sa procedeze niste politicieni care pun, inaintea orgoliilor, oameni si comunitatile care i-au ales sa ii reprezinte vremelnic. (…) Cred ca, momentan, continuam sa irosim timpul, sa ne pierdem oamenii si sa-i lasam fara speranta ca zona poate fi dezvoltata. Si mai cred in viitorul zonei metropolitane Braila-Galati, in potentialul ei, in puterea ei de a aduce dinamism si bunastare. Cu o singura conditie: sa nu mai existe, pentru acest proiect comun, politicieni de „stanga” si de „dreapta”, ci viziune comuna si solidaritate, astfel incat sa sustinem dezvoltarea si viitorul, indiferent cine s-ar afla la guvernare!”, a subliniat fostul senator.

Reamintim faptul ca, la inceputul anului trecut, primarul Marian Dragomir anunta faptul ca administratiile PSD din Braila si Galati au trecut peste orgolii, dandu-si mana pentru infiintarea Asociatiei „Dunarea de Jos” – ONG care viza punerea pe picioare a unei zone metropolitane, insa, intre timp, initiativa a fost data uitarii. Dragomir afirma ca discutiile s-au blocat din cauza faptului ca cele doua administratii nu au cazut de acord cu privire la locul unde se va afla sediul asociatiei.

Comentarii