stiri Braila – debraila.ro

Adrian Mutu s-a intalnit cu micii fotbalisti ai Brailei | Zeci de juniori au participat la „Cupa Dunarii de Jos”

Fostii fotbalisti Mihai Stoichita si Adrian Mutu, directorul tehnic si, respectiv, directorul sportiv al Federatiei Romane de Fotbal, au fost prezenti, duminica, 12 noiembrie, pe Stadionul Municipal, unde a avut loc „Cupa Dunarii de Jos”, eveniment aflat la a doua editie si derulat sub egida proiectului „Impreuna pentru viitorul fotbalului brailean”.

La competitia unde buna dispozitie si bucuria jocului de fotbal au fost de prima importanta au participat cluburile Dacia Unirea Braila – prin grupele lui Laurentiu Ivan (2004), Iulian Bogos (2006), Victor Olenic (2008) si Costel Rosu (2010), Movila Miresii – profesor coordonator Adrian Baldovin (grupele 2004 si 2008), Viitorul Ianca – profesor coordonator Viorel Ciucasu (grupele 2006, 2008 si 2010), Surdila Greci – profesor coordonator Ionel Ivan (grupele 2004 si 2006), Salcia Tudor – profesor coordonator Stela Gheorghita (grupele 2004 si 2010), Liceul Tehnologic „Oncescu” Ianca – profesor coordonator Iulian Bogos (grupele 2006 si 2008).

Totodata, si fotbalul feminin a fost reprezentat, prin comuna Ramnicelu – profesor coordonator Mocanu Dragos si comuna Tichilesti – profesor coordonator Marius Marchidanu.

La finalul competitiei, in cadrul careia nu s-a tinut cont de scor, ci doar de bucuria celor mici, a avut loc traditonala premiere, fiecare echipa primind o cupa, o diploma si un set de echipament sportiv cu minge. Mini-fotbalistii au plecat acasa si cu rechizite si dulciuri.

Stoichita, Mutu, dar si persoane din conducerea Daciei Unirea, inclusiv antrenorii Alin Panzaru si Vlad Pavel, au fost cei care le-au inmanat juniorilor premiile.

„Impreuna pentru viitorul fotbalului brailean!” este un proiect implementat de clubul fanion al Brailei, ACS Dacia Unirea Braila, si finantat de Consiliul Judetean in baza legii 350/2005, avand ca scop principal promovarea fotbalului in randul copiilor si tinerilor din judetul Braila, precum si a imaginii clubului Dacia Unirea, ca principal reper al fotbalului local.

Proiectul a avut ca prima etapa demararea „Caravanei fotbalului brailean”, atunci cand Dacia Unirea a poposit la scolile din Surdila Greci, Movila Miresii, Bertestii de Jos, Spiru Haret, cat si la scolile „Sf. Andrei”, „Radu Tudoran” si „Mihai Viteazul” din municipiu.

Comentarii