stiri Braila – debraila.ro

11 august, în Polivalentă: un nou drum pentru HC Dunărea – evenimentul de prezentare a noului lot și amicalul cu Rapid, campioana României | „Ne-am dori ca tribuna să fie alb-albastră, să fie show în Polivalentă!”

Pe 11 august, în Sala Polivalentă, brăilenii care iubesc handbalul vor avea parte de un spectacol de zile mari: prezentarea oficială a lotului HC Dunărea pentru sezonul 2022-2023, dar și multe alte surprize – printre care imnul și mascota echipei. Tot atunci, echipa va juca un amical de gala cu CS Rapid București, campioana României. 

Clubul a trecut printr-un amplu proces de rebranding, a reușit să atragă sponsori noi, a investit în pregătirea și recuperarea fizică a jucatoarelor – înființând un cabinet medical ultra-modern (foto mai jos) și a făcut mai multe modificări în Polivalentă – o tribună oficială și un nou aspect vizual.

La sfârșitul săptămânii trecute, Adrian Manole – președintele HC Dunărea, vicepreședintele Marian Jinga și antrenorul Neven Hrupec au susținut o conferință de presă, vorbind, în cea mai mare parte, despre noul drum pe care a pășit echipa de la malul Dunării.

„Cabinetul medical mi se pare cel mai important. Ne lipsea cu desăvârșire! Efectiv nu aveam nimic pentru sportive și degeaba aduci o sportivă dacă nu ai grijă de ea. Acest cabinet medical a fost făcut strict din fonduri private. Avem criosaună, aparat de crioterapie Game Ready, aparat de electrostimulare Compex, aparat pentru terapie TECAR și două mese de masaj. Toate jucătoarele – de la senioare până la mini-handbal, vor beneficia de acest cabinet. În Sala Polivalentă s-au făcut niște investiții care ne ajută foarte tare pe partea de imagine. Am montat meșuri de dimensiuni mari cu sponsorii și am izolat partea pe unde intra lumina naturală. (…) S-a creat și o mică tribună oficială de 50 de locuri, care e necesară pentru oficialități, sponsori. S-au schimbat băncile de rezervă, care erau vechi, crăpate. Vor veni și niște panouri publicitare digitale, investiție susținută de Consiliul Județean. (…) Am făcut investiții și la magazinul clubului. Vrem ca magazinul să fie mai atractiv. Am mărit numărul de produse pe care le vom avea la vânzare – de la căni, brelocuri, la tricou original sau replică după tricoul original. Nu urmărim foarte tare să facem profit, ci vrem ca lumea să achiziționeze aceste produse și sala să fie cât mai alb-albastră”, a declarat Manole.

Cât despre evenimentul din 11 august, președintele HC Dunărea a fost reticient în a oferi foarte multe informații, însă a ținut să sublinieze că obiectivul asumat în fața brăilenilor este calificarea în Cupele Europene.

„Vrem să rămână și niște surprize. O să avem un cântăreț din Brăila, va fi o formație de dansatori copii – îmbrăcăți cu brandul nostru și va fi prezentat lotul oficial, imnul oficial și mascota. Mai sunt câteva lucruri, dar o să le vedeți atunci. Cred că va fi un spectacol foarte frumos. Ne-am dori ca tribuna să fie alb-albastră, să fie show în Polivalentă! (…) Vrem să jucăm fiecare meci ca pe o finală. Ne dorim ca suporterii să fie alături de noi meci de meci, echipa să aibă suflet și sperăm să facem o impresie foarte bună anul acesta. Calificarea în Cupele Europene este principalul obiectiv. (…) Toate echipele s-au întărit, însă cred că avem șansa noastră dacă ne menținem drumul pe care ni l-am propus. La ora actuală există foarte mare determinare din partea jucatoarelor. (…) Ne dorim ca galeria să fie in continuare alături de noi. Poate putem să îi ajutam și în deplasare. Echipa are nevoie de susțvinere și atmosfera în timpul meciului”, a conchis sursa citată.

De cealaltă parte, Neven Hrupec, antrenorul HC Dunărea, a subliniat faptul că sezonul 2022-2023 „va fi cel mai puternic din ultimii 10 ani”, fiind însă încrezător în forța noii echipe.

„Cred că avem șanse foarte bune să ne calificăm în Cupele Europene. Înainte de toate, important este ca toată lumea să înțeleagă că am creat o echipa cu totul nouă și că încă așteptăm să se întoarcă jucătoare accidentate în sezonul trecut. Nu vrem să le forțăm pentru că vrem să se recupereze în totalitate. În opinia mea, campionatul va fi cel mai puternic din ultimii 10 ani și fiecare meci va fi foarte foarte greu. Sunt echipe care au investit foarte mult. Atmosfera este bună, avem o echipa bună, dar rezultatele nu pot veni peste noapte. Trebuie să avem un obiectiv realist și să mergem pas cu pas. Dacă obiectivul este prea sus, toți vor fi dezamăgiți. Cu entuziasmul nostru și cu noile jucătoare cred că veți fi surprinși de cum va juca HC Dunărea”, a precizat Hrupec.

Comentarii