stiri Braila – debraila.ro

VIDEO&FOTO | Cosmin, fiul ex-senatorului Mihai Danut, calcat de DIICOT | Braileanul face parte din clanul „Stoaca”

Fiul fostului senator Mihai Danut este cercetat de procurorii antimafia pentru aderare la grup infractional organizat, trafic de persoane si proxenetism, intr-un dosar care s-a lasat cu 57 de perchezitii domiciliare. 35 de suspecti au fost saltati si dusi la audieri.

Mihai Cosmin Cristian (foto), in varsta de 30 de ani, face parte din clanul bucurestean „Stoaca”. Membrii gruparii interlope sunt acuzati de savarsirea mai multor infractiuni, printre care trafic de persoane, trafic de droguri de mare risc si trafic de influenta.

Inca de la primele ore ale diminetii de miercuri, procurorii DIICOT  au perchezitionat locuintele mai multor persoane din clanul „Stoaca”, printre care si pe cea a braileanului. Pe imaginile susprinse in timpul actiunii apare si una dintre masinile de lux ale fiului fostului parlamentar.

Gruparea „Stoaca” actiona sub comanda fratilor Marius si Bogdan Voinea, in principal, in sectoarele 4 si 5 din Bucuresti, avand „centrul de comanda” in cartierul Ferentari.

„Membrii implicati in traficul ilicit de droguri au ales sa obtina venituri din vanzarea cocainei si a heroinei preparate, in cantitati mici, catre consumatorii stradali sau cei care frecventeaza cluburile bucurestene, agreand ideea de fidelizare pe de o parte pentru protectia tranzactiilor, iar pe de alta parte pentru a nu avea in posesie intervale lungi de timp substantele stupefiante, toate in scopul ingreunarii depistarii lor de catre autoritati. De asemenea, tot pentru a-si fideliza clientii, liderii au pus in vanzare drogurile de mare risc la preturile practicate pe piata de profil bucuresteana, respectiv 100 euro/gram cocaina si 30-40 lei/bila heroina”, arata DIICOT.

Pe langa traficul  de droguri de mare risc, cei din clanul „Stoaca” obtineau bani si din traficul de persoane si proxenetism, de pe urma unor tinere care isi vindeau trupurile in tari precum Cehia, Germania, Anglia, Belgia, dar si in Dubai.

„Cu privire la modalitatile in care membrii gruparii si-au recrutat victimele exploatate ulterior prin obligarea la practicarea prostitutiei, s-a retinut predilectia acestora atat pentru inducerea lor in eroare, prin metoda „lover boy”, cat si pentru violenta atunci cand acestea nu erau convinse de comportamentul subversiv al acetora. Pentru a face fata „cerintelor pe piata externa” si a capata experienta, membrii gruparii au recurs la exploatarea persoanelor de sex femeiesc majore si minore in tara, mai exact in orase precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu si Constanta, folosind pentru recrutarea clientilor site-urile de profil sau metoda de abordare directa, respectiv stradal. In ceea ce priveste implicarea membrilor gruparii in activitatile de determinare sau inlesnire a practicării prostituției, s-a retinut ca mod de operare predilectia acestora spre a-si folosi renumele si influenta in relația cu martorele care fie practicau deja prostitutia, fie decideau sa inceapa sa isi castige existenta in acest mod”, a precizat sursa citata.

Un alt sector ce a prezentat interes pentru clanul bucurestean, mai sustin procurorii, mai ales dupa dezincriminarea prostitutiei, a fost cel al saloanelor de masaj, plecand de la premisa faptului ca in astfel de locatii se pot desfasura cu usurinta activitati de proxenetism sub paravanul asa-numitelor „masaje erotice”.

„Astfel, in intervalul aprilie 2017 – mai 2018, s-a stabilit ca membrii grupării au activat pe trei paliere infractionale al caror grad ridicat de pericol social este recunoscut atat in plan national cat si international”, au concluzionat anchetatorii.

Printre cei cercetati de „antimafia” se afla si un politist de la Brigada Rutiera Bucuresti, care ar fi incercat sa-l ajute pe unul dintre membrii gruparii sa scape de un dosar penal deschis in urma unui accident cu victime.

In urma cu opt ani, Mihai Cosmin Cristian a mai fost cercetat pentru proxenetism, procurorii braileni acuzandu-l ca ar fi ajutat o fata de 19 ani sa plece in Spania, pentru a-si vinde trupul. De acolo, fiul lui Mihai Danut ar fi primit diverse sume de bani.

Comentarii