stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Un om al strazii, care locuieste intr-o padure de la marginea Brailei, ajutat de jandarmi cu mancare si ceai cald: ”Nu mananc decat o data in zi”

Ca urmare a ultimelor avertizari meteorologice, in cursul diminetii de marti, 10 ianuarie, o patrula de jandarmi a incercat sa convinga un om al strazii, in varsta de 54 ani, sa accepte sa isi petreaca noptile urmatoare intr-un centru social al Primariei, insa barbatul a refuzat categoric. De marti seara, incepand cu ora 23:00, judetul Braila intra sub cod portocaliu de viscol puternic.

Omul, originar din judetul Tulcea, locuieste intr-un cort improvizat, in padurea de la marginea localitatii Varsatura, la doar cativa kilometri de municipiu.

Desi oamenii legii i-au explicat de mai multe ori la ce riscuri se expune, barbatul nu a vrut nici in ruptul capului sa paraseasca adapostul care ii este casa, motivand ca are viata sub cerul liber l-a calit si rezista la frig.

”Nu mananc decat o data in zi, sa stiti! Nu-i o munca… cand muncesti, atunci consumi mai mult. Iconita asta am primit-o in dar de la niste lipoveni din Pisc, a povestit tulceanul.

Jandarmii i-au adus conserve cu mancare, ceai cald, preparate din carne si paine. Mai mult decat atat, pentru a se asigura ca sanatatea nu ii este pusa in pericol, au solicitat si un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean.

Comentarii