stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Un militar a scos Crucea de Bobotează din Dunăre, la Brăila: “E un cadou pentru ziua mea!”

Pentru prima oară, Marius Plopeanu (foto), în vârstă de 40 de ani, a reușit să aducă la mal Crucea de Bobotează din apele Dunării.

“Este pentru prima oară când particip. Peste câteva zile împlinesc 40 de ani și am zis să rămână ca amintire. E un cadou pentru ziua mea”, a declarat bărbatul, care este cadru militar la Brigada 10 Geniu “Dunărea de Jos”.

Înalt Prea Sfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, l-a binecuvântat pe Plopeanu și i-a oferit un plic cu o sumă de bani. Și Primăria Brăila l-a premiat cu 500 de lei pe câștigătorul tradiționalei competiții.

Alți patru brăileni s-au aruncat în fluviul pe care ierarhul de la Dunărea de Jos l-a numit, de nenumărate ori, “Iordanul României”.

Sute de persoane au asistat, vineri, pe Esplanada Dunării, la slujba de sfințire a apei din 10.000 de sticle, oficiată de catre Arhiepiscopul Casian, cel care a și aruncat Crucea în apă.

Vremea a fost neobișnuit de caldă pentru această perioadă – cu temperaturi pozitive, în contrast total cu vechea expresie “Gerul Bobotezei”.

Pentru VIDEO cu momentul prinderii Crucii și declarațiile câștigătorului – CLICK AICI

Comentarii