stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Seful Politiei Ianca a luat-o in cascheta | Filmat avand capul descoperit, la fel ca cei doi subordonati carora le-a intocmit raport

Un proverb romanesc spune ca cine sapa groapa altuia, cade singur in ea, invatatura simtita pe propria piele si de comisarul Valentin Taman, seful Politiei Ianca, cel care a cerut cercetarea disciplinara a doi subordonati, un subcomisar si un agent sef adjunct, vinovati de faptul ca au patrulat fara cascheta prin oras. 

Dupa ce cazul a ajuns in atentia opiniei publice, pe retelele de socializare a aparut un filmulet realizat in urma cu doar cateva zile, in timpul unei razii la clubul MM din Ianca, in care Taman apare fara cascheta. Avand capul descoperit, comisarul isi face datoria, la fel ca cei pe care, la  inceputul lunii trecute, i-a dat pe mana Compartimentului Control Intern.

Acum, la fel ca subordonatii sai, comisarul trebuie sa dea explicatii pentru incalcarea prevederilor unei dispozitii legate de portul unei uniforme corespunzatoare de catre personalul Politiei Romane si unui articol din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, situatia fiind verificata de politistii de la „Control Intern”.

Pe 5 martie, Taman i-a vazut pe doi politisti in timp ce patrulau pe jos, in centrul orasului, fara sa poarta caschetele, iar opt zile mai tarziu a semnat raportul nr. 512600, care a dus la declansarea cercetarii prealabile.

„(…) rezulta ca la data de 05.03.2019, in urma verificarii modului de efectuare a serviciului de catre patrula mixta ce executa serviciul de patrulare pe raza orasului Ianca, comisarul Valentin Taman a constatat ca subcomisarul de politie … si agentul sef adjunct de politie … se deplasau pe jos catre magazinul <<Profi>> in tinuta de serviciu, avand capul descoperit”, se arata intr-un document al Inspectoratului de Politie Judetean.

Comsiarul Valentin Taman conduce Politia Ianca din iulie 2018.

Comentarii