stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Jandarmeria Braila are un nou comandant: Nicolae Gabriel Paraschiv l-a inlocuit pe Vasile Mot, care a trecut in rezerva

Jandarmeria Braila are un nou comandant incepand cu 16 aprilie, cand, la sediul institutiei, a avut loc festivitatea de predare-primire a comenzii. Este vorba despre locotenet-colonel Nicolae Gabriel Paraschiv (foto), care era prim-adjunctul inspectorului-sef.

Colonelul Vasile Mot, care conduce Jandarmeria din anul 2016, a trecut in rezerva la termen, cu drept de pensie.

Evenimentul s-a desfasurat in prezenta colonelului Traian Marza, seful Directiei Cabinet din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, a sefilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne din judet, precum si a efectivelor inspectoratului, cu respectarea normelor de protectie sanitara in context pandemic.

In spiritul traditiilor militare nationale si in conformitate cu regulile protocolare, colonelul Mot a predat comanda inspectoratului si drapelul de lupta locotenentului-colonel Nicolae Gabriel Paraschiv.

„Festivitatea de astazi reprezinta pentru mine incheierea activitatii in serviciul militar activ ce s-a desfasurat pe parcursul a peste 30 ani. Este dificil sa vorbesc despre intreaga mea cariera militara in doar câteva minute. Dar va pot spune ca devotamentul fata de tara, asumat prin juramantul militar, profesionalismul acumulat din pregatirea teoretica si experienta practica si, mai presus de orice, corectitudinea, mi-au fost cele trei calitati ce m-au ajutat in intreaga mea activitate. In toata aceasta perioada, am trait si m-am bucurat de implinirile si satisfactiile pe care le confera functiile pe care le-am indeplinit. Trec in rezerva cu convingerea ca cel care ma va inlocui la comanda IJJ Braila va mentine si chiar va inalta stacheta unitatii pe plan national. Stiu, de asemenea, ca va fi ajutat in activitate de camarazi profesionisti care, prin devotamentul lor, fac cinste acestui inspectorat. In incheiere, vreau sa va multumesc tuturor pentru implicarea si profesionalismul cu care v-ati indeplinit atributiile de serviciu, indiferent de provocarile si noutatile pe care vi le-au adus misiunile. A fost o onoare sa va fiu comandant in ultimii 5 ani!”, a declarat colonelul Mot.

Din luna martie a anului 2015, colonelul Vasile Mot si-a desfasurat activitatea in cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila, ocupand, pe rand, functiile de prim-adjunct al inspectorului sef, imputernicit inspector sef si, ulterior, inspector-sef.

Cat priveste persoana care va conduce Jandarmeria Braila, atributiile functionale de inspector sef vor fi exercitate de catre lt. colonelul Paraschiv, absolvent al Academiei de Politie – Arma Jandarmi si licentiat in Drept.

„Dragi camarazi, astazi pornesc pe un nou drum, presarat cu noi provocari, insa cel mai important este ca nu am emotii in ceea ce priveste viitorul. Nu am emotii, deoarece in ultimii 20 de ani mi-am desfasurat activitatea in cadrul IJJ Braila. V-am vazut si v-am apreciat cum ati evoluat profesional, astfel ca astazi pot afirma ca sunt inconjurat de oameni bine pregatiti, membri ai unui colectiv unit, gata oricand sa-si dovedeasca profesionalismul pentru ca activitatea inspectoratului sa se desfasoare cel putin la fel de bine ca pana acum. Sunt convins ca veti ramane la fel de devotati Armei noastre, iar activitatile pe care le veti desfasura si de acum incolo raman strict in interesul cetatenilor, al comunitatii si in apararea legii. Domnule colonel Vasile Mot, dumneavoastra tin sa va multumesc pentru tot ce ati facut pentru IJJ Braila si va asigur ca vom continua in aceeasi nota profesionista, astfel incat sa ramanem in topul increderii comunitatii!”, a precizat noul comandant al Jandarmeriei.

Comentarii