stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | DOCTORITA GROAZEI din Spitalul Judetean | MARTURII SOCANTE despre un medic care trateaza copii: „Are probleme psihice!” | Managerul spitalului stie de situatie, dar le cere brailenilor sa reclame in scris pentru a fi luate masuri

Marturiile socante ale unei brailence care si-a dus copilul bolnav la Spitalul Judetean de Urgenta a scos la iveala o situatie incredibila, care exista de ani buni, fara ca cei responsabili sa ia macar o singura masura. Unul dintre medicii pediatri ai spitalului ar avea grave probleme de comportament si igiena.

Doctorita Mioara Vasilescu a fost descrisa in moduri inimaginabile de zeci de parinti care, de-a lungul timpului, au ajuns cu cei mici la Pediatrie. Interactiunea cu Vasilescu a fost traumatizanta pentru persoanele care au povestit pe retelele de socializare ce s-a intamplat in cabinetul medical.

Pe retelele de socializare, in urma cu doua zile, o femeie ajunsa la Urgente a acuzat-o pe doctorita ca „mirosea a urina”, avand „dresurile rupte, fusta descusuta, iar halatul plin de mizerie”. Pentru ca era de garda, medicul Mioara Vasilescu i-a consultat copilul, care ar fi vomitat din cauza mirosului pestilential.

„Am avut socul vietii mele!! De la intrare te ia un miros de urina, d-na doctor mirosea a urina, dresuri fine rupte, parca hartanite de caini, papucii care trebuiau sa fie albi, erau rupti si aveau culoarea urinii, fusta descusuta, iar halatul plin de mizerie (…) Acest medic si-a permis sa puna mana pe fiul meu care a vomat ulterior la toaleta din spital”, a precizat braileanca.

Dupa ce ziarul DEBRAILA.ro a publicat relatarea femeii, zeci de comentarii „au inundat” mediul online, internautii povestind, in unele cazuri cu lux de amanunte, intamplarile prin care au trecut atunci cand au ajuns fata in fata cu Mioara Vasilescu, la Pediatrie. 

Managerul spitalului: „Cei care comenteaza pe retelele de socializare sa ne scrie doua randuri!

Delia Rasnoveanu, managerul Spitalului Judetean, a admis pentru DEBRAILA.ro ca are cunostinta despre situatie, insa sustine ca nu poate lua masuri in contextul in care nu a primit nici macar o singura reclamatie scrisa din partea parintilor care au ajuns cu cei mici in cabinetul medicului Mioara Vasilescu.

„Eu am mai auzit despre asa ceva si am discutat cu doamna doctor. I-am pus in vedere anumite lucruri si si-a mai revenit. Nu a existat, cel putin de cand sunt eu manager, vreo reclamatie primita la spital. Eu ii rog pe cei care comenteaza pe retelele de socializare sa ne scrie doua randuri, ca sa avem un motiv pentru a o chema pe doamna doctor la o discutie si sa putem lua masuri. Avand aceste reclamatii scrise, eu pot discuta altfel cu doamna doctor”, a declarat Rasnoveanu.

Seful CJ: „Un astfel de medic nu trebuie sa mai intre in contact cu pacientii!”

O reactia mai transanta a avut Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, care s-a aratat „socat” de ce a aflat prin intermediul comentariilor de pe retelele de socializare, cerand conducerii spitalului sa ia „masuri transante”.

„Este tragic si revoltator ce se intampla. Managerul Spitalului Judetean trebuie sa identifice si sa aplice procedurile legale astfel incat situatia sa nu se mai repete. E o situatie inspaimantatoare, mai ales ca doamna e medic pediatru. Eu cred ca un astfel de medic nu trebuie sa mai intre in contact cu pacientii, mai ales ca este vorba despre copii. Este opinia mea categorica! Totusi, cred ca si colegii doamnei doctor si sefa Sectiei Pediatrie ar trebui sa traga un semnal de alarma si sa discute cu medicul Vasilescu, sa faca tot ce le sta in putinta pentru a se evita asa ceva. E jenant ca vorbim de igiena unui doctor”, a precizat seful CJ.

Pentru ca managerul Delia Rasnoveanu a explicat faptul ca are nevoie de reclamatii scrise din partea celor care descriu situatiile socante prin care au trecut, DEBRAILA.ro a ales sa publice mare parte din comentariile internautilor, amintind, totodata, ca reteaua de socializare „Facebook” este, potrivit unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, spatiu public.

Mai mult decat atat, exista numeroase cazuri in care conducerile unor spitale judetene (Buzau, Vrancea, Bihor, Constanta) s-au autosesizat in diverse spete, fara a exista reclamatii scrise.

Comentarii