stiri Braila – debraila.ro

VIDEO de la un alt botez | Preotul groazei din Braila a si fost judecat de Arhiepiscopie. PEDEAPSA: O luna de zile nu va mai sluji! | Mazare: „Eu nu-mi reprosez ca am facut cine stie ce rau”

La doar o zi dupa ce imaginile surprinse in Biserica „Sf. Constantin si Elena” au ingrozit o tara intreaga, Arhiepiscopia Dunarii de Jos a anuntat ca a finalizat cercetarea disciplinara a preotului care a transformat o slujba de botez intr-o scena tulburatoare. Miercuri seara, prin intermediul unui comunicat de presa, superiorii lui Traian Mazare spun ca ancheta a confirmat „gesturi nepotrivite si o atitudine inadecvata” a parohului.

Pedeapsa? Mazare a fost suspendat o luna de zile din preotie, in conditiile in care, la varful Bisericii Ortodoxe, prin vocea purtatorului de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu, se vorbeste despre un caz fara precedent.

„Potrivit procedurilor canonice si statutare bisericesti, in data de 1 noiembrie, a avut loc cercetarea disciplinara. (…) Urmare celor constatate, Permanenta Consiliului Eparhial a analizat cu atentie toate aspectele situatiei create si a aplicat sanctiunea prevazuta de art. 5 (A), alin. (1), lit. i) din Regulamentul Autoritatilor Canonice Disciplinare si al Instantelor de Judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane, respectiv „oprirea (…) de la savarsirea unor lucrari sfinte, timp de 30 de zile” a preotului in cauza”, arata Arhiepiscopia.

Daca Biserica si-a spus deja cuvantul in cazul preotului Mazare, Politia a transformat verificarile prin care urma sa se stabileasca daca sunt indeplinite elementele constitutive ale savarsirii unei infractiuni in dosar penal pentru lovire si alte violente. Parohul de la „Sf. Imparati” va fi audiat de oamenii legii.

In ciuda faptului ca, dupa cum am relatat in articolele anterioare, inclusiv purtatorul de cuvant al Patriarhiei a apreciat ca gesturile lui Mazare din timpul botezului au fost „lipsite de delicatete si total neadecvate”, preotul sustine sus si tare ca a respectat „randuiala”.

„Nu sunt atent, sunt foarte atent! Sunt exigent, sunt habotnic cand vine vorba despre un botez. A fost periclitata viata? Considerati ca a fost periclitata viata unui copil? Nu se vede si nu mi s-a intamplat asa ceva… Eu nu-mi reprosez ca am facut cine stie ce rau. Botezul se face prin scufundare. Va arat randuiala!”, le-a spus preotul jurnalistilor.

VIDEO: Botez din octombrie 2016. Mesajul cititorului care ni l-a trimis: „Nu dorea sa puna numele care il doreau parintii, a trebuit sa se roage de el…. in loc de Ionut vroia preotul sa ii puna Ioan.”

Comentarii