stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Cazul braileanului care S-A DUS LA POLITIE si a cerut sa fie ARESTAT | Ce spune politistul care a publicat filmuletul: „A fost postat pentru a atrage atentia asupra comportamentului anumitor persoane, care pot ajunge sa actioneze incalcand legea” | Comanda IPJ a cerut verificari

Un politist a publicat un filmulet realizat pe strada Ana Aslan, chiar in fata sediului Politiei Municipiului, care, in scurt timp, a devenit viral pe retelele de socializare. La inceputul lunii august,  cand cazul „Caracal” acaparase tot spatiul public, omul legii a fost abordat de un brailean de 53 de ani, care, cu o nonsalanta iesita din comun, si-a exprimat dorinta de a fi arestat. 

Initial, politistul l-a intrebat daca a savarsit vreo fapta de natura penala, iar atunci cand a primit un raspuns negativ, a inteles ca este vorba despre o persoana cu tulburari psihice si a filmat scena.

Dupa mai bine de trei luni de zile, politistul a postat filmuletul, explicand, tot pe retelele de socializare, ca a recurs la acest gest pentru „a atrage atentia asupra comportamentului anumitor persoane, care, dupa cum s-a vazut in multe cazuri, ajung sa actioneze incalcand legea”.

Dialogul dintre barbatul care ar avea la activ mai multe internari la Psihiatrie si omul legii este halucinant: „Decat sa imi bat sotia sau sa fac alte lucruri… / Nu fac eu fapte, sefu’…  / Vreau eu sa fiu arestat in locul altuia… / M-am saturat de viata asta…!”

In cele din urma, se pare ca o ambulanta a ajuns la sediul Politiei Municipiului, barbatul care isi dorea sa ajunga in spatele gratiilor fiind transportat la spital, chiar in prezenta sotiei sale.

Dupa ce filmuletul a adunat sute de mii de vizualizari, comanda Inspectoratului de Politie Judetean a dispus efectuarea de verificari cu privire la situatie.

„Urmeaza sa se stabileasca daca vreun politist si-a incalcat atributiile de serviciu prin filmarea cetateanului in cauza si distribuirea materialului video in spatiul public”, a transmis Biroul de Presa al IPJ.

Politistul a mai precizat faptul ca a filmat discutia intrucat „nu in fiecare zi te intalnesti cu astfel de marturii”.

„Initial am discutat cu el fara filmare, dupa care l-am inregistrat deoarece ma gandeam ca este ceva serios, avand in vedere cate s-au intamplat in ultima perioada prin tara! Am solicitat o ambulanta deoarece persoana avea probleme ce trebuiau tratate corespunzator, din spusele sotiei ce se afla la fata locului”, a conchis autorul filmarii.

Comentarii