stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | BRAILEANUL care a SOCAT Anglia: atac de o violenta extrema asupra a trei femei | Barbatul, eliberat in martie 2018, in baza Legii recursului compensatoriu

Un brailean este principalul suspect intr-un atac de o brutalitate greu de descris in cuvinte, petrecut, in dimineata zilei de 2 septembrie, in orasul Luton din sud-estul Marii Britanii. Individul, care s-a deghizat in curier, a dat buzna intr-o casa pentru a o jefui, lovind fara mila trei femei, printre care si o adolescenta.

Cazul a oripilat opinia publica din Regatul Unit, aducand in prim-plan, din nou, stereotipurile legate de romanii aflati in afara granitelor.

„Nivelul de violenta din timpul acestui incident a fost cu adevarat socant”, a precizat unul dintre politistii care investigheaza cazul.

Suspectul, un proxenet din comuna Ciresu

Familia care a trecut prin momente de groaza sustine ca atacatorul este Sandel Hornea, un barbat, in varsta de 34-35 de ani, din comuna Ciresu. Acum, potrivit sursei citate, individul s-ar ascunde in Romania.

Oficial, politia engleza nu a dezvaluit identitatea atacatorului, precizand doar faptul ca a parasit Regatul Unit, fiind derulate actiuni, „impreuna cu mai multe agentii europene si forte de politie”, pentru a-l localiza.

Camerele de supraveghere din locuinta au suprins atacul de o violenta rara: barbatul s-a napustit cu furie asupra celor trei victime – mama, sora si fiica celui care a si publicat imaginile pe retelele de socializare. Se pare ca este vorba despre o familie de chinezi stabilita in Marea Britanie.

Individul care ar fi brailean a lovit-o pe batrana in zona capului, iar femeia a lesinat. Apoi, atacatorul s-a napustit fara mila asupra fetei de 14 ani si a matusii sale, care coborase in graba de la etaj, auzind tipetele. Dupa ploaia de pumni, victimele inconstiente sunt tarate in bucatarie.

Hornea, eliberat in baza Legii recursului compensatoriu

Sandel Hornea este recidivist. In martie 2018, Judecatoria Braila l-a eliberat conditionat din Penitenciarul Braila, beneficiind de prevederile controversatei legi a recursului compensatoriu. 

La sfarsitul anului 2007, o instanta din Italia a emis pe numele individului un mandat european de arestare pentru savarsirea a cinci infractiuni de exploatare sexuala a copiilor si pornografie infantila. Mai exact, Hornea a fortat trei fete, printre care si o minora, sa se prostitueze in localitatea Mogliano Veneto din provincia Treviso.

La scurt timp, in ianuarie 2008, politistii braileni l-au retinut.

Comentarii