stiri Braila – debraila.ro

Vicepremierul Sevil Shhaideh: „Podul peste Dunare, in faza de finalizare a studiului de fezabilitate. Cum va avea toate avizele, proiectul va fi scos la licitatie”

Proiectul podului peste Dunare este „in faza de finalizare a studiului de fezabilitate”, urmand ca, dupa ce parcurge mai multe etape de avizare, sa fie lansata licitatia pentru constructia propriu-zisa. Afirmatia ii apartine vicepremierului Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltarii Regionale, care a mai precizat, in cadrul unei emisiuni televizate, la TVR 1, ca investitia va fi finantata din fonduri europene.

„Cred ca nu exista Guvern al Romaniei sa nu-si fi dorit realizarea acestui pod peste Dunare, sa uneasca Braila cu Tulcea. El este inclus in strategia de dezvoltare a Deltei Dunarii, finantat prin programul „Infrastructura Mare”, deci din fonduri europene, cu investitie exclusiva pentru teritoriul integrat al Deltei Dunarii. (…) Proiectul este in faza de finalizare a studiului de fezabilitate. Fiind o investitie majora, trebuie sa parcurga etape de avizare in comitetul tehnic al Ministerului Transporturilor, iar apoi in comitetul tehnic interministerial, pentru ca este peste 100 de milioane de lei si, dupa ce va avea aceste avize, va fi scos la licitatie”, a spus Shhaideh la TVR 1.

La sfarsitul lunii martie, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat exista banii necesari pentru constructia podului: „.

Comentarii