stiri Braila – debraila.ro

Un secol de viata! | Brailean, aniversat la 100 de ani: a fost ranit in cel de-al Doilea Razboi Mondial

Tutulan Mihalache s-a nascut in comuna braileana Galbenu, pe 10 februarie 1919, in primul an de viata al Romaniei Mari. Astazi, la implinirea respectabilei varste de 100 de ani, spune ca dragostea de tara este mai presus de orice. O lectie vie de istorie, un om ranit de gloantele celui de-al Doilea Razboi Mondial care traieste in primul secol al mileniului III.

Autoritatile locale din Galbenu si Filiala Judeteana a Asociatiei Nationale Cultul Eroilor „Regina Maria” l-au onorat pe braileanul care a supravietuit razboiului in care si-au pierdut viata 50 de milioane de oameni. Venerabilul veteran a primit un tort, flori, dar si diplome aniversare, fiind inconjurat de caldura si respectul cuvenit unei persoane care si-a aparat tara cu arma in mana.

Tutulan Mihalache a fost impuscat in mana dreapta pe frontul din Rusia, insa a continuat sa lupte alaturi de camarazii sai, avand in suflet, dupa cum povesteste, pamantul stramosesc si persoanele dragi care il asteptau acasa.

„Intr-o lume zbuciumata de nevoi, modelele de viata au devenit o floare rara. Lectiile de caracter si trainicie trebuie respectate si transformate in repere ale comunitatii locale”, sta scris pe diploma oferita de Consiliul Local si Primaria Galbenu.

Batranul, care are 3 copii, 10 nepoti si 8 stranepoti, este bunicul primarului comunei Victoria, Stavarel Dorobantu.

Comentarii