stiri Braila – debraila.ro

Un brailean, in cursa pentru scaunul de Episcop al Husilor, vacant dupa scandalul sexual fara precedent din Biserica Ortodoxa Romana

Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a desemnat, sambata, 30 septembrie, doi candidati pentru slujirea de Episcop al Husilor, scaun episcopal ramas vacant dupa retragerea lui Corneliu Onila, implicat intr-un scandal sexual de proportii.

Nou chiriarh al Husilor urmeaza sa fie ales in sedinta Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane din zilele de 5-6 octombrie.

Este vorba despre Preasfintitul Ignatie Mureseanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei si Preacuviosul Arhimandrit Nichifor Horia, Exarh Administrativ al Arhiepiscopiei Iasilor si staret al Manastirii „Sfintii Trei Ierarhi” din Iasi.

Arhimandritul Nichifor Horia s-a nascut la 14 noiembrie 1967, din parintii Dumitru si Viorica, la Braila, primind la botez numele Nicolae. Absolvent al Facultatii de Mecanica din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati si al Facultatii de Teologie „Dumitru Staniloae” din Iasi, Horia a fost tuns in monahism in 1995, iar din 2008 este stareti al manastirii iesene.

Din 2009, braileanul este Exarh al manastirilor din Arhiepiscopia Iasilor.

Comentarii