stiri Braila – debraila.ro

Un ales PNL descrie cum arată ședințele PNL Brăila: PSD-iștii aduși de Popa stau în primul rând, în fața liberalilor | „Aș putea să îi zic Partidul Social Liberal!” | În ciuda discursului anti-PSD, Popa, liderul PNL, a adus în partid numeroși membri PSD de frunte. FOTO: Bordea, activistă PSD înfocată, stă acum în mijlocul „Echipei PNL Brăila”

Consilierul județean Stăvarel Dorobanțu, fost primar al comunei Victoria, a descris, în cadrul unei conferințe de presă, cum arată ședințele la PNL după ce deputatul Alexandru Popa, liderul liberalilor brăileni, a adus în partid mai mulți PSD-iști de frunte, în ciuda faptului că, în discursurile publice, se declară un adversar al PSD și îi numește „comuniști” pe social-democrați.

Dorobanțu (foto), liberal cu vechime, a anunțat, joi, că s-a alăturat AUR tocmai pentru că decizia conducerii PNL Brăila a fost ca în comuna Victoria să candideze din partea liberalilor un PSD-ist, mai exact Daniel Dimache, viceprimarul comunei. Astfel, fostul PNL-ist va fi candidatul AUR pentru fotoliul de primar, pe care l-a deținut în perioada 2012-2020. 

„Eu știam că erau în PNL numai liberali trădători la PSD”, a declarat consilierul județean, ironizând faptul că Popa, liderul PNL, după 2020, i-a eliminat pe toți adversarii din interiorul partidului, de la Varga, Boboc sau Cîrligea – acuzându-i că sunt „PSD-iști”, însă a sfârșit în a aduce PSD-iști în PNL.

„Sunt veniți din ProRomânia, din PSD. Am găsit acolo, când am venit la o ședință… Mă întâlnesc cu domnul Paladi, cu doamna Bordea, în primele scaune. Primarul PSD de la Chiscani… Ei deja ocupaseră locurile din față ale celorlalți liberali. Aș putea să îi zic Partidul Social Liberal. În față nu ai loc de PSD-iști. PSD, ProRomania și PNL mai la urmă”, a mai afirmat fostul liberal.

Într-adevăr, potrivit pozelor publicate pe pagina de Facebook PNL Brăila (foto jos), la diverse întâlniri de partid sau chiar evenimente publice, în primele rânduri se află PSD-iștii aduși, în ultima perioada, de deputatul Alexandru Popa în PNL: cuplul politic format din deputatul George Paladi și Daniela Bordea, Alexandru Micu – activist de partid în campanii electorale și fost director ECO, primarii comunelor Chiscani, Viziru, Galbenu și Romanu, dar și alți foști membri PSD.

Mai mult decât atât, la poza de grup care prezintă „echipa PNL Brăila”, pe primul rând, chiar pe centru, se află chiar Daniela Bordea, fost consilier județean PSD și activistă de partid înfocată în numeroase campanii electorale ale social-democraților.

Comentarii