stiri Braila – debraila.ro

Tudose si NOILE RESTRICTII: „N-am voie sa iau oua de la o batranica, dar pot sa merg la mall. Nu vi se pare ca cineva nu si-a luat pastilele cand trebuie? Toata lumea civilizata a plecat de la realitatea ca scoala online nu e scoala”

Europarlamentarul brailean Mihai Tudose (PSD) a criticat, joi seara, la Realitatea Plus, unele dintre noile restrictii anuntate de presedintele Klaus Iohannis in debutul sedintei de Guvern. Fostul premier considera ca alegerile parlamentare puteau fi amanate pentru inceputul anului viitor.

„Inchidem pietele si targurile! Dumneavoastra stiti, in lumea reala, cati oameni traiesc de pe urma pietelor si targurilor, unde isi vand producatia? Stiti cati oameni cumpara de acolo mancare mai ieftina, la prima mana, fara 10.000 de intermediari? De ce nu introduci in piete diverse masuri, sa intre pe rand un anumit numar de persoane. Adica nu am voie sa ma duc la o batranica sa iau 10 oua, dar pot sa ma duc la supermarket sau la mall! Nu vi se pare ca cineva nu si-a luat pastilele cand trebuie? In fiecare comuna, o data pe saptamana este targul, cand omul isi face aprovizionarea. Eu cred ca daca era buna-vointa, cu Politia, se putea… se intra cate 4-5 si lumea era multumita. Traiau toti! (…) Orice masura restrictiva trebuie sa indeplineasca minim 3 factori: sa spui de ce faci chestia asta – explica oamenilor, sa spui pana cand o faci si cel care o spune sa fie credibil! Dimineata inchideau pacanele, seara le deschideau, dimineata inchideau psicinele, seara le inchideau – nu mai au credibilitate. Ai inchis toate scolile! In noaptea asta, savanta de renume mondial Anisie face asa din degete si apar 3 milioane de laptopuri, iar la restul le ia pe diesel sau pe lemne. Suntem singura tara din Europea – am impresia ca Letonia mai joaca in filmul nostru, care inchide scolile. Toata lumea civilizata a plecat de la urmatoarea realitate: scoala online nu e scoala!”, a declarat Tudose.

Fostul prim-ministru a mai mentionat faptul ca PNL nu a luat decizia de a amana alegerile parlamentare pentru ca ar pierde din punct de vedere electoral.

„Alegerile puteau fi amanate pana cand curba se ducea spre zone mai bune, insa nu se doreste acest lucru din cel putin trei motive. Vor fi nevoiti sa inchida anul din punct de vedere fiscal si trebuie sa ne explice cineva unde s-au dus banii, trebuie sa faca bugetul si se va vedea ca nu vor pune bani la pensii, la alocatii, o nebunie intreaga si am auzit ca PNL nu mai apuca 14% daca alegerile se fac dupa februarie si vor fi depasiti de catre USR-PLUS”, a mai adaugat europarlamentarul. 

Comentarii