stiri Braila – debraila.ro

Tudose, sah la Dragnea | PSD Braila il sustine pe Banicioiu pentru functia de presedinte executiv, impotriva premierului Dancila

Deputatul social-democrat Nicolae Banicioiu s-a inscris in cursa pentru fotoliul de presedinte executiv al PSD, la care aspira si premierul Viorica Dancila, dar si Ecaterina Andronescu, primind sustinerea Organizatiei Judetene PSD Braila. Fara sprijinul unei filiale, Banicioiu nu ar fi putut candida.

„Comitetul Executiv nu are cum sa nu imi valideze candidatura, in primul rand pentru ca sunt un vechi pesedist. Am depus si eu o hartie de la o organizatie care ma sustine, Braila, si sunt mandru de acest lucru. O sa candidez si lucrul acesta nu cred ca trebuie nici sa sperie pe cineva, nici sa creada cineva ca am ceva impotriva unui alt coleg, este o dezbatere de idei si eu vin in congres cu un proiect”, a declarat parlamentarul PSD.

De cealalta parte, Liviu Dragnea, presedintele PSD, a anuntat ca o va vota „fara nicio ezitare” pe primul-ministru Viorica Dancila.

„M-a informat ca va candida. Eu i-am urat succes”, a spus Dragnea.

Nicolae Banicioiu este in prezent, la fel ca Mihai Tudose, vicepresedinte PSD, functie pe care o ocupa ca urmare a Congresului din octombrie 2015.

Fostul prim-ministru nu va candida pentru un nou mandat de vicepresedinte, alegand sa il sustina pe Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea.

Peste 4.000 de social-democrati sunt asteptati sambata, 10 martie, pentru a-si alege noua conducere, adica presedintele executiv, secretarul general si cei 16 vicepresedinti.

Comentarii