stiri Braila – debraila.ro

Tudose. REINTOARCEREA in PSD | „Vreau sa fim uniti in jurul proiectelor pentru Braila si braileni. A fost o decizie complicata, dar m-am intors acasa. PSD de azi nu e cel din care am plecat, cu Dragnea, Dancila si compania”

Pe 7 ianuarie, europarlamentarul Mihai Tudose a luat decizia de a reveni in PSD. „O decizie complicata”, sustine fostul premier, care, la inceputul lui 2019, a parasit tabara social-democratilor, in urma numeroaselor conflicte cu Liviu Dragnea – presedintele de atunci al partidului.

Tudose s-a inscris in ProRomania si a castigat un mandat de europarlamentar, partidul condus de Victor Ponta obtinand in judetul Braila cel mai mare scor la nivel national, respectiv 22%.

Totusi, la finele anului trecut, relatiile dintre cei doi fosti prim-ministri au luat o intorsatura neasteptata: Ponta a intrat in conflict cu europarlamentarul brailean, deranjat de faptul ca si-a exprimat sustinerea pentru Guvernul Ludovic Orban in Parlament, la votul de investitura. In cele din urma, pe 2 decembrie, Mihai Tudose a demisionat din ProRomania, acuzandu-l pe Ponta ca se comporta la fel ca Dragnea.

Mihai Tudose s-a hotarat sa se reinscrie in PSD dupa ce a purtat o serie de discutii cu Marcel Ciolacu – presedintele interimar al partidului, cu alti lideri de la Centru, dar si cu social-democrati de la varful Organizatiei Judetene Braila. 

„In urma schimbarilor de la Bucuresti, cu noua conducere interimara, care e cu totul altceva fata de ce a fost, am luat decizia. PSD de azi nu e cel din care am plecat, cu Dragnea, Dancila si compania. Am vorbit si cu primarul Dragomir si cu Francisk Iulian Chiriac – presedintele Consiliului Judetean, ajungand la concluzia ca trebuie sa ma reintorc in echipa PSD Braila. Vreau sa le fiu alaturi si sa fim uniti in jurul proiectelor pentru Braila si braileni. A fost o decizie complicata, dar m-am intors acasa. Poate istoria va consemna ca plecarea mea si a altor colegi din PSD a contribuit la producerea schimbarii. Acum, exista o noua viziune despre ce trebuie sa fie PSD si cred ca imi pot aduce contributia”, a declarat europarlamentarul pentru DEBRAILA.ro.

Cel care a facut public anuntul privind revenirea lui Tudose in PSD este primarul Marian Dragomir, postand pe o retea de socializare adeziunea semnata de fostul premier. Edilul l-a recomandat pe Mihai Tudose pentru a fi reprimit in randul social-democratilor, amintind de faptul ca ambii au facut declaratii impotriva modului in care Liviu Dragnea conducea partidul.

„Mihai Tudose intra in echipa! Cel mai bun prim-ministru, braileanul care a semnat si demarat cel mai important proiect pentru sud-estul Romaniei – Podul peste Dunare, revine in forta la PSD. Nu a fost usor, dar la final a ales echipa de la Braila. Oamenii fac diferenta! Am crescut impreuna, am evoluat diferit, dar de fiecare data am sustinut Braila. Am luptat cu adversari politici, ne-am asumat riscuri si, in ultima perioada, am luat atitudine impotriva celor care au incercat din interior sa puna interesul lor inaintea normalitatii. Acum, vom lupta cu cei care incearca azi sa stearga Braila de pe harta investitiilor. Impreună vom pune pe primul loc proiectele Brailei si modernizarea PSD”, a precizat Dragomir.

Comentarii