stiri Braila – debraila.ro

Tudose, la emisiunea Denisei Rifai: „Am riduri. Asa a fost modelul. Nu beau! / Daca nu semnam podul, ma infigeam cu gherutele in birou, sa nu plec / Am vrut sa fiu premier, nu premierul cuiva. N-am modificat legile Justitiei in Guvern, chiar daca asta a insemnat plecarea acasa”

Europarlamentarul brailean Mihai Tudose, fost prim-ministru, a fost invitat, marti seara, in cadrul emisiunii „40 de intrebari”, moderata de Denise Rifai la Kanal D, unde a discutat, printre altele, despre mai multe subiecte sensibile si, totodata, controversate, atat din viata politica, cat si din cea personala. 

De la lansarea in grila Kanal D, „40 de intrebari” s-a pozitionat in topul celor mai urmarite emisiuni TV din Romania.

Principalele intrebari pe care Denise Rifai i le-a adresat politicianului social-democrat:

Cine a incercat sa va creeze imaginea de alcoolic?

„Am niste banuieli, am si niste certitudini. Da, ca am fizionomia cu riduri… ok! Asa a fost modelul. Nu beau! Eu am vazut cu ochii mei, intr-un studio TV, un om care s-a jurat ca a baut doua sticle de whiskey cu mine, la masa. Eu pe omul ala nu l-am vazut in viata mea! Prietenii, in niciun caz, nu au incercat sa-mi creeze imaginea… Din dorinta de a face rau, din frustrari. N-aveau ce sa spuna… E betivan! Am inteles, de parca eram ales seful Patriarhiei!

Care este cea mai mare realizare a premierului Tudose?

„De departe, podul peste Dunare! Sunt multe. La multe realizari am gresit si nu am iesit sa spun ca am facut asta sau asta. Daca nu semnam podul in acea dimineata, mai ma infigeam cu gherutele in birou, sa nu plec. Am reusit, fara sa promit podul! Nu e podul lui Tudose, ci al brailenilor si al celor care au crezut in el.”

V-ati crezut mai puternic decat Dragnea?

„Am vrut sa fiu premier, nu premierul cuiva. Dragnea a cerut Legile Justitiei, nu poporul. Nu am modificat Legile Justitiei in Guvern! M-am tinut de cuvant chiar daca asta a insemnat plecarea acasa. Nu mi-am dorit.”

Cine v-a tradat in razboiul cu Liviu Dragnea?

„Nu m-a tradat nimeni, ci Dragnea! S-a tradat pe el si a convins niste colegi ca eu fug cu partidul, ca m-am dat pe mana securistilor, americanilor. Nu tineam cu dintii de scaunul ala! Dupa mine, si-a pus un executant perfect ca prim-ministru.”

Va simtiti razbunat in relatie cu L. Dragnea?

„Nu am cautat razbunare! Sunt convins ca viata rezerva fiecaruia ce merita! Imi imaginam cumva ca are televizor in celula si ii vedea pe toti cei care i-au fost alaturi cum se lepadau de el. Viata le regleaza pe toate. Daca ai rabdare, lucrurile se intampla!”

Ce nu va place la Victor Ponta?

„Ca e mincinos, ca nu are cuvant si ca nimeni nu conteaza pentru el. Exista doar el si interesele lui! Ponta m-a cautat, nu eu pe el. Mi-a spus ca s-a scimbat! Dupa europarlamentare, a revenit la vechiul Victor. Au plecat o multime din ProRomania, nu doar eu. Efectiv, nu se mai putea! Macar Dragnea era previzibil, Ponta nu mai era.”

Este Gabriel Vlase, directorul Serviciului de Informatii Externe, cel mai bun prieten al dumneavoastra?

„Da, este printre cei mai buni prieteni. Eu n-am fost la directorul SIE la vreo petrecere sau zi de nastere, ci la Gabi!”

Ati renuntat la titlul de doctor ca sa scapati de eticheta de plagiator?

„Nu, ci ca sa inchid odata meciul asta. N-am folosit calitatea de doctor la ceva, ca sa dau un examen sau sa primesc bani. Alba sau neagra, vreau sa se termine, sa dea un verdict.”

Sunteti un plagiator pe banda rulanta?

„Au facut din chestia cu plagiatul o ghioaca. Sa fie un verdict si apoi toata oala de rahat care mi s-a turnat in cap, scuzati-ma… ii asigur de reciprocitate!”

Ce rol joaca serviciile secrete in viata dumneavoastra?

„Este lege in Romania in care scrie ca politicienii nu au voie sa faca parte din serviciile speciale. Gura lumii numai pamantul o astupa!”

Ce grad aveti in Masonerie?

„33! Am fost, dar am iesit cand am ajuns in functii publice. Nu e o chestie secreta, ci discreta. Vreo doi presedinti, in istoria SUA, nu au fost masoni…”

Ati fost cel mai lenes deputat pe care l-a avut Braila in Parlament?

„Daca activitate inseamna proiecte de legi revolutionare – cu educatie sexuala la copii sub 3 ani, de astea n-am avut. Daca discursuri memorabile inseamna fuste in cap la tribuna, nici de astea n-am avut. Activitatea in Parlament se intampla si in comisii, si la plen – dar cu interventii de bun-simt. Activitatea parlamentara inseamna si contactul cu electoratul. M-au ales oamenii care au apreciat ce am facut. La fotbal e pe goluri, in politica e pe voturi!”

Este Mihai Tudose varianta moderna a baronului PSD?

„Am avut grija ca Braila sa fie in rand cu lumea, nu neaparat avantajata, chiar si cand eram in razboi cu Dragnea. Vorbesc cu primarul si presedintele Consiliului Judetean o data pe saptamana. Suntem prieteni demult! Am invatat de la unii baroni – cu unii am si convietuit (n.r. cu referire la Bunea Stancu), sa nu fiu ca ei. Merg cu capul sus in Braila, fara sa imi fie rusine.”

Sunteti un barbat romantic?

„Mi-am cunoscut sotia in 1992. Viata de familie e viata de familie… Nu fac un spectacol din viata de familie!”

V-ati folosit fiica paravan in afaceri?

„Firma aia nu a functionat o zi! Doar a fost o promisiune de concesiune. Nu a functionat si nu a facut nimic. Suna frumos 12 milioane de euro! Doamne sfinte! Niste chestii umflate. Firma aia nu a desfasurat nici macar o zi de activitate. Fiica mea s-a retras ulterior din firma. E o tampenie!”

Va ascundeti averea de ochii presei?

„Nu-mi ascund averea de nimeni. Am fost primul politician care a dat in presa locala un interviu despre ce aveam cand am intrat in Parlament. Masinile sunt singura pasiune a mea!”

Sunteti misogin?

„Doamne, nu! Evident ca nu. Imi mentin opiniile despre Carmen Dan. E o mincinoasa! Despre Veo (n.r. Viorica Dancila) chiar nu am ce sa zic… Tu ai voie sa ma faci mincinos – ca atunci suntem egali, dar daca te fac eu – sunt misogin?”

Ati apucat sa va luati la revedere de la tata?

„Din pacate, nu! Nu asa cum trebuia. A avut cateva complicatii, a fost in spital, a venit acasa si a luat COVID de la cineva care era asimptomatic. O parte din mine simtea ca nu isi mai revine! A fost galopant. L-am adus la Bucuresti inconstient! Nu a fost data sa vin la Braila si sa nu trec pe la el, sa mergem impreuna la cimitir – la mana, sa mancam impreuna, sa ne plimbam pe malul Dunarii.”

Militati pentru introducerea pedepsei cu moartea?

„Nu militez, dar parerea mea este aceeasi: violul unui copil! Face cativa ani de puscarie, iese si o ia de la capat. E clar ca nu functioneaza. Macar inchisoare pe viata, fara dreptul de a mai iesi. El are drepturi, dar copilul pe care l-a nenorocit nu are drepturi? In cazul unor nu functioneaza factorul educativ al pedepsei.”

Ati castigat voturi jignind adversarii politici?

„Cand premierul Florin Citu a zis ca vaccineaza 100.000 de oameni pe zi, i-am zis sa traga pe mal, ca il ia apa. Suntem pe penultimul loc! Suntem codasii Europei. Am gresit cu ceva? Vi se pare ca am jignit? Asa am jignit-o si pe Carmen Dan ca e mincinoasa si dupa doi ani s-a aflat ca am avut dreptate. Ce a facut Anisie anul trecut cu invatamantul? Va amintiti?”

Evaluarea Denisei Rifai, la finalul maratonului de intrebari:

„Sunteti un barbat inteligent, cu un foarte ascutit simt al umorului. Mi-a placut un anumit aspect si vreau sa-l mentionez: sunteti printre putinii politicieni care vorbesc despre importanta serviciilor speciale in statul roman. Multi politicieni fug de acest subiect. Rezervat, asa cum va stiam, despre viata de familie. Mi-ar placea sa mai facem o emisiune si sa fiti mai deschis.”

Comentarii