stiri Braila – debraila.ro

Tudose, despre retragerea lui Citu: „Sa mori tu? Cand ai aflat, Citule, ca a venit virusul? Daca saptamana viitoare n-avem un guvern, cred ca ne cam ia dracu’. Indiferent pe cine pune Iohannis, ar trebui votat – o decizie pentru Romania!”

Europarlamentarul brailean Mihai Tudose (PSD), fost prim-ministru, a comentat, joi seara, in cadrul unei emisiuni TV, decizia liberalului Florin Citu de a-si depune mandatul de premier desemnat inaintea votului din Parlament, precizand ca PSD ar trebui sa voteze urmatoarea propunere de premier a presedintelui Klaus Iohannis, tinand cont de situatia generata de COVID-19. 

„Cred ca nu este momentul sa intram in calcule politice – cine castiga sau cine pierde. Asta va stabili electoratul! Pana una alta, sa nu ajungem in situatia in care nu mai conteaza cine castiga, ca ne dispare tara. Acum e timpul de responsabilitate! Poate ca si presedintele Iohannis, in al doisprezecelea ceas, gaseste pe cineva care sa-si asume, ca e a doua oara in doua-trei saptamani cand primul-ministru desemnat isi depune mandatul. Prima data, Ludovic Orban a jucat in acea sceneta penibila, cu „Vai, ce minunat premier voi fi, dar ar fi bine sa nu ma votati, ca sa avem anticipate!”. Apoi a venit Citu, care, timp de doua saptamani, ne-a explicat ce face el, si-a facut Guvern si program de guvernare. Te cam bufnea rasul, cand, practic, ar fi trebuit sa plangi! Cand era cat pe aci sa fie votat, pentru ca toata lumea responsabila a zis ca trebuie sa avem un guvern – chiar si cu Citu, a anuntat ca isi depune mandatul cu profesionalism. Sa mori tu? Pai, tu, cand ai aflat, Citule, ca a venit virusul? Nu a venit virusul aseara si ti-a sunat la usa! Si cand ai fost desemnat, virusul era pe strada. El a aflat acum. Mi s-ar parea o gluma si ca el sa fie in continuare in Guvern. Du-te, frate, acasa!”, a declarat europarlamentarul PSD.

Tudosea mai afirmat ca„daca nici saptamana viitoare n-avem un guvern, cred ca ne cam ia dracu'”, sustinand ca PSD ar trebui sa ia „o decizie pentru Romania” si sa voteze guvernul format de viitorul premier desemnat, „indiferent pe cine pune Iohannis”.

„Indiferent pe cine pune, ar trebui votat. Ca-l dam jos apoi, dupa doua-trei luni, dupa ce trece criza, este altceva… Singurul tel al Guvernului trebuie sa fie salvarea oamenilor, salvarea economiei… (…) Lipseste cu desavarsire coerenta in actul de guvernare. (…) Nu stiu cine va fi… Dupa ce l-a propus pe Citu, oricine e un far luminos. Avem o tara care are nevoie de un guvern care trebuie sa ia niste decizii, inclusiv prin ordonanta de urgenta. (…) Ar trebui ca presedintele sa-l intrebe (n.r. pe premierul desemnat) daca accepta pana la capat, nu sa mimeze. Sa fie unul care chiar sa-si asume. (…) Indiferent ce ii spui primului-ministru interimar, spune ca nu are o mana si un picior, ca nu poate da ordonante de urgenta. Ia-le pe toate si sa vedem ce faci! De o luna si ceva, PNL fuge de guvernare ca dracu’ de tamaie. Trebuie sa fim responsabili, sa aiba tara un guvern. Daca o ia razna complet, venim cu o motiune de cenzura si il dam jos. Daca nici saptamana viitoare n-avem un guvern, cred ca ne cam ia dracu’. Cineva trebuie sa ia niste masuri. (…) Sa vina cu Ludovic Orban si sa nu-l votam? Sa o luam de la capat? O tinem langa asa: el vine cu Orban, noi nu, apoi vine cu Citu 2, noi nu… Intre timp, eu, partid de opozitie, vreau sa am cui sa spun „Fa asta! Iti explic eu, dar fa-o!”, un premier cu toate prerogativele. E o decizie pentru Romania sa votam. Daca Orban e tot ce au ei mai bun…”, a conchis fostul prim-ministru.

Comentarii