stiri Braila – debraila.ro

Tudose, despre PROBLEMELE de la pod: „Treziti-va si semnati! Drumurile de la pod nu trec Alpii! E absolut incredibil! Daca nu se rezolva, ii voi scrie premierului Orban”

Europarlamentarul brailean Mihai Tudose critica in termeni duri modul in care Guvernul Orban gestioneaza proiectul podului suspendat peste Dunare, dupa ce Asociatia Pro Infrastructura a tras un semnal de alarma cu privire la „intarzierile birocratice” care risca sa transforme podul „in cel mai rusinos muzeu din istorie”.

„Drumurile care vor lega podul suspendat de Braila, Jijila si Macin, care totalizeaza peste 20 km, nu sunt autorizate nici pana astazi – desi contractul este semnat din ianuarie 2018, decizia de expropriere pentru exproprierile suplimentare inca nu a fost emisa, iar procedura de revizuire a acordului de mediu se prelungeste nepermis de mult”, a anuntat Pro Infrastructura.

Tudose: „Cineva trebuie sa isi indeplineasca sarcinile de serviciu. Atat!

Fostul premier, care, in utima zi de mandat la Palatul Victoria, a semnat contractul de finantare pentru pod, sustine faptul ca ii va adresa o scrisoare deschisa premierului Ludovic Orban cu privire la problemele de la pod daca situatia nu se va remedia „in cel mult o saptamana”.

„Eu cred ca este inca un motiv pentru care acest Guvern trebuie sa plece! Guvernul este incapabil sa dea un ordin de incepere a lucrarilor, niste avize, dupa atata timp… Treziti-va si semnati! Sa fim seriosi, drumurile de la pod nu trec Alpii sau mlastini! Au trecut aproape 3 ani de la semnarea contractului. E rea vointa sau neputinta, prostie. Exista doar aceste variante. E absolut incredibil! Sper ca in ceasul al 13-lea sa se trezeasca Guvernul. De asta iau salarii cei de la Guvern si CNAIR, si salarii deloc mici. Poate asteapta sa ii roage cineva frumos… Habar nu am! La cum s-au miscat constructorii, evident ca vor face la fel si la drumuri, insa trebuie sa le si dea voie.  Am spus public si aseara (n.r. miercuri) la o televiziune centrala, am atras atentia si sper ca subiectul sa ajunga pe masa primului-ministru. Daca nu se misca nimic in cel mult o saptamana, incepem cu scrisorile… Facem o scrisoare, poate doua la cateva zile. Premierul Orban trebuie sa se implice sau sa iasa si sa spuna ca nu se gaseste un pix pentru a fi semnate avizele. Cel mai mare proiect al Guvernului nu e podul, ci televizoarele pe motorina sau decontarea transportului elevilor care fac scoala online! Eu sper ca podul va fi gata! Nu mi se pare deloc in regula ca e nevoie de scandal si presiune publica, cand puteau sa o faca foarte simplu. Cineva trebuie sa isi indeplineasca sarcinile de serviciu. Atat!”, a declarat Tudose pentru DEBRAILA.ro.

Totodata, europarlamentarul a multumit Asociatiei Pro Infrastructura pentru faptul ca monitorizeaza santierul podului suspendat peste Dunare.

PODUL de la Braila. ADEVARUL: Constructorii il ridica, dar statul il ingroapa! | AVERTISMENTUL Pro Infrastructura: „Intarzierile birocratice il vor transforma in cel mai rusinos MUZEU din istorie” | ONG-ul solicita Guvernului sa DEBLOCHEZE situatia

Comentarii