stiri Braila – debraila.ro

Tudose, despre podul-muzeu: „O sa rada Europa de noi: ditai podul, dar n-au fost in stare sa faca drumurile. Aici nu e vorba de bani, caci vorbim de finantare europeana, ci de idiotenie” | „Mai au sa dea vina pe mine, ca am semnat podul prea devreme, ca mai putea fi amanat cativa ani”

Europarlamentarul social-democrat Mihai Tudose a criticat in termeni duri declaratiile ministrului Transporturilor cu privire la podul suspendat peste Dunare de la Braila, in conditiile in care Catalin Drula (USR) a anuntat faptul ca cel mai mare proiect de infrastructura din ultimele trei decenii va ramane „muzeu” timp de un an, mai exact in 2023.

„Anul trecut, chiar de mai multe ori, atat eu, cat si o organizatie non-guvernamentala de profil, am atras atentia cu privire la intarzierile legate de drumuri. Atunci, ne zicea Guvernul Orban ca se rezolva fara probleme, ca se intarzie pentru ca nu stiu ce flamingo galben cuibareste la picioarele podului sau nu stiu ce avize n-au fost in stare sa dea unii de prin minister. Astazi, partea amuzanta daca ma pot exprima asa, este ca ministrul USR de la Transporturi da vina „inactiuni din trecut”, adica pe vechea guvernare, respectiv pe actualii parteneri. Cu nonsalanta, ministrul ne-a zis ca vinovat e Guvernul de anul trecut. Ce vreti mai mult? Astia au uitat ca nu mai sunt in Opozitie! Inainte de declaratia asta, domnul ministru nu il putea intreba pe fostul ministru al Transporturilor care e situatia, ca se intalneste cu el la sedintele de Guvern? Eu am vaga impresia ca au uitat ca sunt la Putere si se comporta ca si cum ar fi in Opozitie. Guvernul Orban nu a facut nimic pentru pod si asta nu e de inteles! Noi stam si incercam sa deslusim in mod logic ceva ilogic!”, a declarat Tudose pentru DEBRAILA.ro.

Totodata, fostul prim-ministru sustine ca „o sa rada Europa de noi” in cazul in care afirmatiile ministrului Transporturilor se vor adeveri, iar podul, desi gata, nu va putea fi circulat timp de un an de zile.

„Eu, totusi, sper ca, pana in 2023, niste oameni hotarati vor face tot ce se poate pentru ca drumurile sa fie gata, ca doar nu trebuie sa faca niste drumuri care trec muntii. Nu vorbim de mari lucrari de infrastructura, ci despre niste capete de drum a caror traseu este cunoscut. Mai au sa dea vina pe mine, ca am semnat podul prea devreme, ca mai putea fi amanat cativa ani. Aici nu e vorba de bani, ca sa fie clar – caci vorbim de finantare europeana, ci de idiotenie, sa imi fie iertat! Va rade Europa de noi: ditai podul, dar n-au fost in stare sa faca niste drumuri. Ei ne arata ca nu sunt in stare nici macar sa aprinda lumina in baie!”, a concluzionat europarlamentarul.

Ministrul Transporturilor: „Podul de la Braila ramane un an, in 2023, muzeu!” | Motivul: „Inactiuni din trecut!”

Tudose, despre PROBLEMELE de la pod: „Treziti-va si semnati! Drumurile de la pod nu trec Alpii! E absolut incredibil!”

PODUL de la Braila. ADEVARUL: Constructorii il ridica, dar statul il ingroapa! | AVERTISMENTUL Pro Infrastructura: „Intarzierile birocratice il vor transforma in cel mai rusinos MUZEU din istorie” | ONG-ul solicita Guvernului sa DEBLOCHEZE situatia

Comentarii