stiri Braila – debraila.ro

Tudose, despre meciul Guvern-Biserica: „Cretinii au invins crestinii!” | Despre subprefectul Draghincescu: „Daca a racit Stapanul, trebuie sa stranute si sluga!”

Europarlamentarul Mihai Tudose (PSD) critica modul in care Guvernul Orban a gestionat pelerinajul de la Iasi, la o zi dupa ce presedintele Klaus Iohannis a declarat ca un dialog intre Guvern si Biserica „ar duce la solutii mai bune”.

Fostul premier sustine faptul ca decizia de a permite doar cetatenilor cu domiciliul in Iasi accesul la moastele Sf. Parascheva este „un atac perfid la adresa sufletelor celor ce-si gaseau linistea intr-un moment spiritual”.

„Asistam in ultimele luni si mai ales in ultimele zile la scene si decizii uluitoare. La Bucuresti, dar si la Braila. La Bucuresti, Guvernul PNL-USR-PLUS a decis ca daca nu esti din Iasi nu poti participa la un eveniment religios. Fara nici o logica, fara nici o fundamentare, fara explicatii. Un atac perfid la adresa sufletelor celor ce-si gaseau linistea intr-un moment spiritual. Cei ce-si cauta „linistea” la pacanele pot sta linistiti… e voie. In acest „meci”, cretinii au invins crestinii. Inutil sa mai spunem ca si Guvernul si Biserica Ortodoxa Romana sunt pomenite si statuate in aceiasi lege suprema, Constitutia Romaniei. Si nu exista relatie de subordonare a Bisericii fata de Guvern sau PNL. Mai mult, toate investiturile pe functii inalte in stat se fac cu juramant pe Biblie…”, a precizat Tudose.

Totodata, europarlamentarul social-democrat a facut referire si la razboiul public dintre primarul Marian Dragomir si subprefectul Simona Draghincescu.

„La Braila, aceiasi reprezentanti ai Guvernului fac ce vad la centru… pe principiul ca daca a racit Stapanul trebuie sa stranute si sluga… Si neavand alta oportunitate s-au pus cu parul deciziilor aberante pe tot ceea ce inseamna bucuria sufletelor brailenilor…E Festivalul Pestelui? Aha, deci nu o organizam noi, e deja traditie si este lumea fericita? Pai, hai sa o blocam! Nu conteaza ca nu avem nici o baza legala sau fundamentare stiintifica! O stricam ca asa vrem noi, micii zei pagani liberali de pe la Braila. Nu ne-a iesit? Lasa ca vine Festivalul Florilor si mai incercam o data! Si, in principiu, o sa faca tot ceea ce pot, la Bucuresti sau la Braila, sa-si bata joc de credinta noastra, de libertatile noastre. Si ne vor pedepsi daca vom da semne de fericire… Sa nu credeti netrebnici vremelnici ca daca nu credeti in Dumnezeu nu o sa va ia, in cele din urma, Dracul…”, a mai adaugat fostul premier.

Comentarii