stiri Braila – debraila.ro

Tudose, despre amenda pentru Congresul PNL: „5000 de participanti. 10.000 de lei. O evaluare corecta! 2 lei bucata”

Europarlamentarul social-democrat Mihai Tudose a comentat, marti, decizia Politiei de a amenda PNL cu 10.000 de lei pentru ca nu au fost respectate masurile sanitare la congresul din 25 septembrie. 

Tudose a precizat ca „aceasta e viziunea liberala despre democratie”, adaugand faptul ca a fost amendata si firma de paza, „care trebuia sa faca ordine cu presedintele, cu ministrul de interne, prim-ministrul”.

„Doi lei bucata…. In urma presiunii publice, organizatorii (PNL) Congresului PNL de sambata au fost amendati cu suma de 10000 de lei pentru incalcarea normelor legale privind distantarea si portul incorect al mastii… 5000 de participanți. 10000 de lei. O evaluare corecta! 2 lei bucata… Asta avem la conducerea Guvernului… de doi lei! In ceea ce-l priveste pe Presedinte care a stat fara masca: fara amenda, caci e nepretuit. A, sa nu uitam, a mai fost amendata si firma de paza care ,,nu a luat masuri”. Trebuia ca acea firma ,,sa faca ordine” cu Presedintele, cu ministrul de interne, prim-ministrul etc. Aceasta e viziunea liberala despre democratie… De 2 lei”, a scris fostul premier pe o retea de socializare.

Florin Citu, premier si presedinte PNL, a anuntat ca partidul va plati amenda, in timp ce prim-vicepresedintele Lucian Bode, care ocupa si fotoliul de ministru al Afacerilor Interne, sustine ca a fost prezent la eveniment in calitate de delegat, nu si de membru al Guvernului.

Comentarii