stiri Braila – debraila.ro

Tudose: „Cheltuieli exorbitante cu masti vandute statului de catre stat la preturi de sute de ori mai mari, dar nu sunt bani de pensii si de alocatii. (…) Avem urne de vot… unele dintre ele din ‘Pepsiglas’!”

Europarlamentarul Mihai Tudose (PSD) a publicat, joi, pe o retea de socializare, o analiza a modului in care Guvernul PNL a gestionat principalele probleme din domeniul sanitar, economic si educational, in contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit fostului premier, „la orice problema ce apare, Guvernul PNL gaseste cel putin doua solutii, care se bat cap in cap si devin la randul lor probleme mai mari decat problema initiala”.

Tudose:

„De la viata in pesteri si pana in cruda realitate contemporana, seful de trib pe atunci si Puterea de azi aveau niscaiva responsabilitati… Printre ele, la loc de cinste, era si sa coordoneze activitatile tribului atunci sau ale Statului acum. Sa gaseasca solutii la probleme! (…) De la inchisul spitalelor pentru a rezolva o problema de sanatate (!!!) pana la penibila si sinistra balbsiala cu educatia…. Trecand prin manelizarea economiei unde au ,,csntat” instrumental 5 luni si de abia acum, in august, au incropit si un text de ordonanta care si el mai mult incurca decst lamureste… Trecand prin reglementari in care inchideau bisericile, dar reglementau foarte serios ,,pacanelele”… Trecand prin cheltuieli exorbitante cu masti vsndute statului de catre stat cu preturi de sute de ori mai mari (dar nu sunt bani de pensii si de alocatii)… Trecand prin…. toate aberatiile posibile… caci ,,cine inchide bisericile deschide iadul”…. L-au cam deschis…

De luni de zile tot ,,rezolva” guvernul pnl (intentionat cu litere mici) sistemul educational…

Evident ca ,,solutiile” lor au generat alte probleme mai mari. Nu au gasit nicio cale de a rezolva accesul la internet in toooate colturile tarii, nu exista un plan integrat pentru achizitia de tablete (care cam trebuiau sa fie deja luate si sa inceapa distribuirea lor), ca sa nu mai vorbim de faptul ca nici profesorii nu stau foarte stralucit in acest sens…
Dar au reusit sa ,,greseasca” si la propunerea-semafor cu cele trei culori care dirijau elevii catre scoala.. aruncand, cu aceasta ocazie, pisica ( sau ce a mai ramas din ea) in curtea autoritatilor locale…

Primarul Brailei a rabufnit ieri, spunsnd ca hatisul legislativ este practic imposibil de aplicat.
Replica, de la cel mai inalt nivel, a venit prompt: primarul de aceea e primar, ca sa se descurce! si sa aplice ceea ce spunem noi, cei de sus. E drept ca inca nu prea am spus tot, dar ministerul sanatatii ,,o sa” faca normele. Iar ministerul educatiei ,,o sa” faca programa scolara. Clar, nu-i asa…..?!!!

Aplicati, dragi primari, regula semaforului cu cinci culori, toate in nuante de galben-pnl…

Pe vremurile invocate la inceputul textului, sefii care-si puneau tribul in asemenea situatii ajungeau in oala cu supa..
Azi nu mai avem ,,oala cu supa”…
Avem urne de vot… unele dintre ele din ,,Pepsiglas”!!!”

Comentarii