stiri Braila – debraila.ro

Tudose, atac dur la Anisie: „O molusca politica absoluta!” | „Timp irosit, bani aruncati pe contracte dubioase, masuri contradictorii”

Europarlamentarul brailean Mihai Tudose (PSD) o numeste „molusca politica absoluta” pe Monica Anisie, ministrul Educatiei, precizand faptul ca „suntem pe punctul de a avea o <<generatie pierduta>> tocmai in… <<Romania educata>>”.

Tudose a facut aceste declaratii in contextul in care a votat in Parlamentul European „pentru masuri care sa elimine decalajul digital in educatie, cu gandul la elevii romani afectati de catastrofala gestionare a functionarii scolii romanesti in pandemie”.

Textul publicat de fostul premier pe o retea de socializare:

„Conform raportului europarlamentar, pana la 32% dintre elevi nu au avut acces la educatie timp de mai multe luni in unele state membre. Romania e printre cele mai afectate tari din UE, in primul rand din cauza incompetentei manageriale dovedite de echipa Orban-Anisie, responsabila de esecul total al trecerii la invatamantul online.

Timp irosit, bani aruncati pe contracte dubioase, masuri contradictorii anuntate in cursul aceleiasi zile, in conditiile in care urmau sa intre in vigoare a doua zi, parinti derutati, copii lipsiti de acces la educatie – pe scurt, un faliment istoric al unei guvernari complet depasite de provocarea pandemiei!

Suntem pe punctul de a avea o „generatie pierduta” tocmai in… „Romania educata”, daca presedintele Iohannis si Parlamentul nu pun urgent piciorul in prag!

Exista un risc mare sa nu putem avea alegeri la termen, din cauza catastrofei medicale in care ne afunda dramatic incompetenta liberala. Ce facem, murim cu PNL de gat?!…

Degeaba votam noi in Parlamentul European masuri pentru eliminarea decalajului digital intre statele UE, daca „la butoane” la Bucuresti e o molusca politica absoluta, pe care PNL o mai si vara pe gatul alegatorilor bucuresteni… Rasplata pentru performanta ministeriala, nu-i asa?

Degeaba cerem Comisiei Europene sa aloce urgent bani pentru investitii in conectivitatea elevilor din mediul rural si pentru instruirea cadrelor didactice sa folosească noile tehnologii, cand Anisie atat pricepe ca-i trebuie scolii sa poata functiona: ,”pepsiglas’”!

Mare bataie de joc – de viata oamenilor, de scoala, de copii!

Acest guvern trebuie sa plece acum! Altfel, foarte probabil nu vor fi nici alegeri, nici campanie, va fi doar un sir lung de camioane militare ducand mortii și privirile triste la ferestre ale copiilor privati de contactul social esential la varsta lor si de educatia elementara la vremea ei!

Degeaba dati vina pe greaua mostenire pesedista, cand aveti decizie absoluta de un an de zile! Nu va mai crede nimeni. Va mintiti singuri, disperati ca nu va ies calculele care probabil ca se bazau pe faptul ca o sa puteti sa pacaliti pe toata lumea, o lunga perioada de timp, ca veti ramane vesnic la ,”butoane”….

Vine factura mai repede… De fapt a cam si venit!

Ati „ars” repede… dar din pacate ati dat foc si la tara!!!”

 

Comentarii