stiri Braila – debraila.ro

Toate RESTRICTIILE care intra in vigoare din 25 octombrie: practic, CERTIFICATUL VERDE va deveni obligatoriu!

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a aprobat, vineri, restrictiile care urmeaza sa fie aplicate incepand de luni, 25 octombrie, pentru o perioada de 30 de zile.

Certificatul verde va fi obligatoriu pentru accesul in institutii, dar si la malluri, restaurante, hoteluri si pentru a iesi din casa dupa ora 22.00.

Nuntile, botezurile, mesele festive vor fi interzise.

Masca de protectie va fi obligatorie in toate spatiile publice si private.

Astfel, va fi interzisa circulatia persoanelor in afara gospodariei noaptea, intre orele 22.00 – 5.00, in toata tara, indiferent de rata de incidenta din localitate, pentru o perioada de 30 zile. Masura nu se va aplica pentru cei care sunt vaccinati sau au trecut prin boala in ultimele 180 de zile. Testele negative nu sunt luate in considerare. De asemenea, vor fi exceptii pentru cei care merg la serviciu, au o urgenta medicala si alte cateva motive intemeiate.

Magazinele, restaurantele, mallurile, salile de fitness, cinematografele, salile de spectacole se vor inchide la ora 21.00. Accesul in acestea se va face cu certificat verde.

Accesul tuturor persoanelor, cu exceptia angajatilor, in incintele institutiilor publice centrale si locale, regiilor autonome si operatoriilor economici cu capital public, va fi permis doar persoanelor care fac dovada vaccinarii, trecerii prin boala in ultimele 180 de zile sau testarii, cu obligatia de a verifica la intrarea in locatie, prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID-19.

Nu va fi necesar certificatul verde pentru activitatile religioase precum si cele din unitatile de alimentatie publica in care doar se comercializeaza produsele alimentare si bauturile alcoolice sau nealcoolice dispuse in afara centrelor comerciale, dar si targurile, balciurile si talciocurile.

Barurile, cluburile si discotecile se inchid.

Este interzisa organizarea evenimentelor private (nunti, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire, workshop-urilor si conferintelor, precum si a concertelor si spectacolelor organizate in alte spatii deschise sau inchise cu exceptia celor special destinate care apartin institutiilor de spectacole si/sau concerte.

Competitiile sportive se vor desfasura fara spectatori.

Comentarii