stiri Braila – debraila.ro

Subprefectul Brailei: „Deci, toti purtam masti si pe strada, timp de 14 zile! Masura a fost luata pentru a incetini cresterea imbolnavirilor si evitarea inchiderii unor activitati”

Incepand din 13 octombrie, timp de doua saptamani, purtarea mastii de protectie este obligatorie in municipiu si 13 sate din judetul Braila. Decizia a fost adoptata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta din cauza faptului ca incidenta cumulata a cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depasit pragul de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori.

„Se instituie obligativitatea purtarii permanente a mastii de protectie astfel incat sa acopere nasul si gura pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, in urmatoarele localitati: municipiul Braila (1,59), satul Bertestii de Jos (2,31), satul Chichinetu (2,34), satul Batogu (1,57), satul Vultureni (1,68), satul Frecatei (2,81), satul Drogu (2,39), satul Gulianca (2,53), satul Cotu Lung (4,52), satul Muchea (2,7), satul Caldarusa (4,95), satul Tudor Vladimirescu (2,11), satul Baldovinesti (1,6), satul Zavoaia (1,71)”, se arata in Hotararea nr. 52 privind masurile pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic generate de virusul SARS-CoV-2.

Totodata, Simona Draghincescu, subprefect cu atributii de prefect, a mentionat ca decizia a fost luata „pentru a incetini cresterea imbolnavirilor si evitarea inchiderii unor activitati, cum s-a intamplat la Galati, Bucuresti sau in alte orase”.

„Deci, de maine (n.r. marti), toti purtam masti si pe strada, timp de 14 zile. Sanatate multa!”, a mai scris Draghincescu pe o retea de socializare.

Alte masuri restrictive prevazute de Hotararea nr. 52:

„Art. 2. Pentru localitatile mentionate la art. 1 se aplica urmatoarele restrictii, in perioada 13.10.2020 – 26.10.2020:

(1) pentru organizarea si desfasurarea activitatii cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte: numarul maxim de participanti in spatii inchise va fi de 25 persoane si in spatii deschise va fi de 50 persoane;

(2) activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor: programul de lucru este stabilit intre orele 6.00 – 23.00, ultima comanda se ia la ora 22.00; participarea a maximum 4 persoane la o masa daca sunt din familii diferite;

(3) activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc se desfasoara intre orele 6.00 – 23.00;

Art. 4. Toate institutiile publice si private, precum si operatorii economici care isi desfasoara activitatea in localitatile mentionate la art. 1 isi vor desfasura activitatea prin organizarea programului de lucru in regim de munca la domiciliu/telemunca, iar in cazul in care acest lucru nu este posibil, se recomanda decalarea programului de lucru.

Comentarii