stiri Braila – debraila.ro

Storia.ro susține că Lacu-Dulce este CEL MAI BUN CARTIER de locuit din Brăila | TOPUL celor mai bine cotate cartiere din Brăila și România – potrivit T.R.A.I, un nou indice privind standardul de locuit

Un nou indice, denumit T.R.A.I, arată standardul de locuit în cartierele din România, compilând 4 indicatori, respectiv traficul, reperele, aerul și costul pe metrul pătrat, potrivit ȘtirilePROTV.ro. Este vorba despre un proiect Storia.ro, platforma de imobiliare cu cele mai multe anunțuri din piață.

Indexul T.R.A.I., regăsit pe site-ul trai.storia.ro, măsoară principalii indicatori de bunăstare din cartierele din România: TRAFICUL, REPERELE, AERUL și IMOBILIARELE (T.R.A.I), respectiv costul pe metru pătrat pentru locuințele din fiecare zonă selectată.

Potrivit T.R.A.I., cel mai bun cartier de locuit din municipiul Brăila este Lacu-Dulce, cu un scor de 43,6. De exemplu, scorul cartierului brăilean este mai mare decât cel al cartierelor Copou din Iași (42,6) sau Crângași din București (42).

În clasamentul publicat de Storia.ro, cartierul Lacu-Dulce se află peste cartierele brăilene Centru Civic (41,4), Tineretului (41,3) sau Centru (40,8).

TOPUL cartierelor din Brăila, publicat de STORIA.ro:

Lacu-Dulce – 43,6 indice T.R.A.I

Centru Civic – 41,4

Tineretului – 41,3

Centru – 40,8

Dorobanților – 37,8

Călărași 4 – 37,7

Radu Negru – 36,8

Școlilor – 36,8

Viziru 1 – 36,3

Hipodrom – 35,8

Ansamblul Buzăului – 35,5

Obor – 33,5

Viziru 2 – 33,4

Viziru 3 – 33,2

Brăila Sud- 33,1

Chercea – 31,6

Gării – 26,3

Unirii – 19,7

Islaz – 16

Apollo – 15,2

1 Mai – 14,7

Comorofca – 13,5

Minerva – 11,9

Indexul T.R.A.I. este dezvoltat pe patru paliere pentru a extrage date într-un mod automat și dinamic. Informațiile despre circulația rutieră sunt extrase din Google Traffic și actualizate săptămânal; datele despre punctele de interes provin din Google Places și sunt actualizate lunar, iar informațiile despre calitatea aerului sunt extrase zilnic din platforma airly.org. De asemenea, datele imobiliare iau în calcul costul mediu/mp și sunt extrase din platforma storia.ro, oferind astfel scoruri finale de la 0 la 100 care reflectă calitatea locuirii din fiecare cartier selectat. Cu cât scorul este mai mare, cu atât este mai bun nivelul de trai din zona aleasă.

„Deși avem la dispoziție un indicator pur economic, care reflectă produsul intern brut mediu pe cap de locuitor, din punctul nostru de vedere, acesta nu va reuși să reflecte 100% calitatea vieții într-un cartier sau oraș, așa cum poate o fac spațiile verzi din zona respectivă sau nivelul de poluare. Astfel că, prin lansarea indicelui T.R.A.I., ne-am dorit să prezentăm o perspectivă complexă și realistă asupra cartierelor din România”, a explicat Monica Dudău, marketing manager Storia.ro & OLX Imobiliare.

TOPUL cartierelor din Romania:

 

Comentarii