stiri Braila – debraila.ro

START la PODUL peste Dunare: a fost emisa AUTORIZATIA DE INCEPERE A LUCRARILOR | Turnurile vor fi gata in 17 luni

Cele doua turnuri ale podului suspendat peste Dunare de la Braila ar trebui sa fie gata in mai putin de un an si jumatate de la data inceperii efective a lucrarilor, potrivit Ministerului Transporturilor.

Institutia a emis, miercuri, autorizatia de incepere a lucrarilor de construire la infrastructura „Golden Gate-ului romanesc”. Asocierea ” Astaldi S.p.A. si IHI Infrastructure Systems” se va apuca treaba, cel mai probabil, in primavara anului 2019.

„Lucrarile la acest obiectiv de investitii presupun mai multe etape. In aceasta prima etapa se vor executa cele doua turnuri ale podului, pe malul Dunarii (fundatii si elevatii), in zona judetelor Tulcea si Braila, precum si primele lucrari la zona de ancoraj a podului, situata in judetul Tulcea”, se precizeaza intr-un comunicat de presa remis de Ministerul Transporturilor.

Sursa citata mai arata ca turnurile reprezinta partea cea mai importanta a infrastructurii podului, de cele doua turnuri de sustinere urmand sa se lege toata suprastructura.

La sfarsitul lunii trecute, cel mai mare constructor de nave din Europa, gigantul italian Fincantieri, a anuntat ca va construi puntea de otel a podului suspendat peste Dunare de la Braila.

Intre timp, in zona unde va fi construit podul au fost defrisate portiuni din padurea de pe malul fluviului.

Comentarii