stiri Braila – debraila.ro

Sorin Moise, braileanul de la varful Ministerului Agriculturii: „Avem SUFICIENTE stocuri de ulei! Romania produce anual o cantitate de floarea soarelui suficienta pentru a acoperi de 10 ori nevoia de consum de ulei”

Mesaj oficial de la varful Ministerului Agriculturii legat de isteria uleiului, dupa ce tot mai multi romani au luat cu asalt magazinele pentru a se aproviziona, de teama ca acest produs va disparea de pe rafturi. Social-democratul brailean Sorin Moise, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, sustine ca „Romania produce in fiecare an o cantitate de floarea soarelui suficienta pentru a acoperi de zece ori nevoia de consum de ulei”.

Moise a participat la conferinta de presa de dupa sedinta de Guvern, unde, alaturi de Dan Carbunaru, purtatorul de cuvant de la Palatul Victoria, a dat asigurari ca o isterie similara cu cea a carburantului nu este justificata atunci cand vorbim despre uleiul alimentar.

„Ministerul Agriculturii doreste sa transmita tuturor cetatenilor romani ca exista stocuri suficiente de ulei si de materie prima pentru producerea de ulei. (…) Anul trecut, spre exemplu, am avut o productie record de trei milioane de tone în conditiile în care romanii consuma anual ulei produs dintr-o cantitate de 200.000 tone de seminte de floarea soarelui. (…) As vrea sa mai precizez ca, potrivit situatiei la zi pe care o detinem la minister, toate categoriile de produse alimentare se situeaza in parametri necesari pentru consumul populatiei. Asiguram cetatenii ca productia agricola a Romaniei are capacitatea de a ne oferi toate resursele alimentare de care avem nevoie”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii.

Totodata, politicianul brailean a mai anuntat faptul ca ministrul Agriculturii se va intalni, pe 13 martie, cu reprezentantii producatorilor de ulei si a lanturilor de magazine, in scopul garantarii unei functionari optime a fluxului de aprovizionare.

Comentarii