stiri Braila – debraila.ro

SINGURA medie de 10 din judetul Braila: Marina Zafiu de la „Murgoci” | „M-am axat pe idealul meu si astfel am putut reusi!”

Ministerul Educatiei si Cercetarii a publicat, marti, primele rezultate obtinute de elevii care au terminat clasa a XII-a si au sustinut examenul national de Bacalaureat. Este pentru prima oara cand numele si prenumele candidatilor nu au mai fost facute publice.

In judetul Braila, pozitionat pe locul 7 in topul national, a fost obtinuta o singura medie de 10.

Este vorba despre Marina Zafiu (foto), absolventa a Colegiului National „Gh. M. Murgoci”.

Olimpica la sociologie, Marina inca nu a luat o hotarare ferma cu privire la facultatea pe care o va urma, insa, „cel mai probabil”, va alege Facultatea de Litere din cadrul Universitatii din Bucuresti.

„Sunt foarte bucuroasa. Am acordat foarte mult timp pregatirii. Am lasat, timp de 4 ani, dar, mai ales in acest an, deoparte orice activitate, care m-ar fi putut distrage de la invatat. M-am axat pe idealul meu si astfel am putut reusi. As dori, daca se poate, sa le multumesc: la limba romana – domnului profesor Kitu Daniel, la istorie – domnului profesor Aftodor Stefan si la sociologie – doamnei profesor Popa Rodica”, a declarat tanara pentru DEBRAILA.ro.

La nivel national au fost obtinute 232 de medii de 10, cel mai mare numar din ultimii 17 ani.

Tot marti, elevii nemultumiti de notele obtinute pot depune contestatie atat in format fizic, cat si electronic, in intervalul orar 16:00 – 19:00, si miercuri, intre orele 8:00 – 12:00.

In acest caz, candidatii completeaza, semneaza si depun/ transmit electronic si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Rezultatele finale, dupa contestatii, vor fi anuntate duminica, 5 iulie.

Comentarii