stiri Braila – debraila.ro

Șeful Jandarmeriei Brăila: “Suntem foarte atenți la traficul și consumul de droguri!” | Jandarmii au identificat numeroase persoane care dețineau substanțe interzise, deși nu au atribuții directe

Colonelul Iulian Albăceanu (foto centru), inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că “jandarmii sunt foarte atenți” la problematica traficului și consumului de droguri în timpul activităților desfășurate.

Precizarea vine în contextul în care traficul și consumul de droguri în Brăila, în special la nivelul municipiului, a generat dezbateri intense în spațiul public, iar Jandarmeria, deși nu are atribuții directe în acest sens, a identificat numeroase persoane care dețineau substanțe interzise.

“Este una dintre activitățile pe care le desfășurăm continuu. Avem în atenție chestia asta. Avem modul nostru de lucru, avem ofițeri și subofițeri bine pregătiți”, a subliniat colonelul Albăceanu.

În 2022, jandarmii, în misiunile specifice desfășurate, au identificat șapte persoane, în special tineri, care aveau asupra lor droguri.

În același timp, colonelul Gabriel Paraschiv (foto dreapta), prim-adjunctul șefului IJJ, a mai precizat faptul că “persoanele și substanțele identificate de jandarmi sunt predate pentru continuarea cercetărilor polițiștilor de la Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate” – structura care are atribuții în domeniu.

“Activitatea pe această linie este mereu în atenția noastră și, atât vă pot spune, nu sunt întâmplătoare acele depistări”, a conchis prim-adjunctul IJJ.

Comentarii