stiri Braila – debraila.ro

Seful ISJ Braila, despre traficul de droguri in randul elevilor: „In general, in zona liceelor bune, pentru ca acolo sunt bani”

Inspectorul scolar general Viorel Botea (foto) a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca are cunostinta despre traficul de droguri in randul elevilor, aratand ca a purtat discutii in acest sens atat cu cei de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate, cat si in cadrul sedintelor Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica. Seful ISJ a tinut sa mentioneze si faptul ca „lucrurile sunt pe o pista buna”.

„M-am exprimat ca organele de forta trebuie sa se ocupe in mod explicit de acest lucru. Am primit o informatie si va spun, neoficial, ca o parte din cei care se ocupa de astfel de activitati, care sunt dealeri, sunt, in momentul de fata, in custodia organelor, iar altii sunt urmariti de institutii. (…) Stim care sunt unitatile de invatamant vulnerabile din acest punct de vedere si am informat organele in acest sens”, a explicat Botea.

Desi a refuzat sa nominalizeze liceele in apropierea carora se vand droguri, inspectorul scolar general a precizat faptul ca este vorba, „in general”, despre „licee bune, pentru ca acolo sunt bani”.

„Nu va pot spune avand in vedere ca sunt in zona de ancheta… eu nu pot spune astfel de lucruri. Sunt licee bun, sunt si licee mai de periferie, dar, in general, in zona liceelor bune, pentru ca acolo sunt bani”, a conchis sursa citata.

Comentarii