stiri Braila – debraila.ro

Sefii din Politie „au luat cu asalt” comuna Traian | Se vor monta camere de supraveghere in localitate

​Luni, 27 martie, Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica a organizat o dezbatere cu localnicii  comunei Traian, la sediul Caminului Cultural din localitate. La intalnire, pe langa simplii cetateni, au participat atat primarul Nicusor Abaseaca si consilierii locali, cat si directorul scolii, preotul paroh si administratori de societati comerciale.

Presedintele ATOP, consilierul judetean Carmelia Dragomir Balanica (PSD), a fost insotita de seful Inspectoratului de Politie Judetean, comisarul-sef Adrian Gluga, seful Politiei Municipiului, subcomisarul Marius Budu, adjunctul pe probleme de ordine publica de la Municipiu, comisarul sef Munteanu Iorgu, seful Sectiei Politie Rurala 2, comisarul sef Constantin Gheorghe, dar si adjunctul sefului Postului de Politie din Traian, agent sef Lipan Cristian.

„​Cu raportare la Planul Strategic de Ordine Publica al ATOP, din punct de vedere statistic, cadrele Postului de Politie al Comunei Traian si-au indeplinit indicatorii de performanta minimali stabiliti, starea infractionala, la nivelul comunei Traian si a satelor componente, avand un trend descrescator. Astfel cifrele infractionalitatii inregistrate la nivelul Postului de Politie al Comunei Traian cat si la nivelul Sectiei 2 Politie Rurala reliefeaza faptul ca in anul in primele 3 luni ale anului 2017, nu au fost comise fapte grave (viol, omor, talharie, etc), sesizarile iregistrate avand un grad de pericol social redus. Ca fapte penale, cele mai des intalnite, au fost cele comise cu violenta, de intensitate si gravitate mica, respectiv infractiuni de “loviri sau alte violente”, aparute in mod spontan, ca urmare a consumului de alcool, precum si furturile din locuinte, curti si anexe gospodaresti”, se arata intr-un comunicat remis de Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica.

​ATOP a mai concluzionat faptul ca exista o colaborare „foarte buna” intre Postul de Politie al comunei si Primarie este una foarte buna.

„Administratia comunei, pentru a veni in sprijinul lucratorilor de politie, a identificat fonduri pentru implementarea un sistem de supraveghere video la nivelul comunei”, se mai precizeaza in comunicat.

Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica va continua programul de consultari cu cetatenii, atat in municipiu, cat si in comunele din judet, scopul final al acestor dezbateri fiind identificarea problemelor in asigurarea climatului de ordine publica si luarea de masuri pentru solutionarea acestora.

Comentarii