stiri Braila – debraila.ro

Șef PLIN la Investigații Criminale. A vrut și Chițuleasa, însă a rămas Merlan: 8,65 vs. 6,46 | SIC este cea mai importantă structură din cadrul IPJ Braila

Actualul șef împuternicit al Serviciului Investigații Criminale, comisarul-șef Marian Merlan (foto), rămâne în fruntea celei mai importante structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, însă ca șef plin. 

La concurs s-a înscris și unul dintre subordonații lui Merlan, subcomisarul Andrei Chițuleasa, o candidatură-surpriză pentru majoritatea polițiștilor de la SIC.

Chițuleasa este considerat a fi mult mai slab pregatit din punct de vedere profesional decât Merlan, fapt dovedit și de rezultatul concursului.

După ce au trecut de testarea psihologică, Merlan și Chițuleasa au susținut proba interviului structurat pe subiecte profesionale.

Șeful împuternicit al SIC a obținut nota 8,65 și, astfel, și-a câștigat funcția ocupată ca împuternicit prin concurs, în timp ce Chițuleasa a rămas în urmă, la o distanță considerabilă, cu nota 6,46.

La începutul acestui an, comisarul-șef Merlan a mai candidat pentru fotoliul de șef al SIC, însă a picat testarea psihologică. Atunci, Andrei Chițuleasa nu s-a înscris la concurs, Merlan fiind singurul candidat.

Serviciul Investigații Criminale este structura din cadrul IPJ care are în „atribuții” cei mai periculoși infractori. 

Comentarii